Някои от нас непрекъснато търсят приключения, докато други се задвижват от изкуството и креативността. Някои черпят енергия от любопитството, мотивацията и свободата на духа; на други им е предопределено да бъдат откриватели и герои. Всички ние се вдъхновяваме от различни неща, но има едно нещо, което ни обединява: пътуването.

ГОТОВИ ЗА ВСИЧКО

Ние в ŠKODA сме запленени от духовното наследство, функционалните технологии и дизайна. Това са нещата, които ни задвижват всеки ден, докато преследваме целта си да направим вашия живот по-разчупен, по-артистичен, по-свободен, по-успешен и по-героичен. Изисква се много, за да се реализира този потенциал. Вижте как го правим ние.

ЗА ГЕРОИТЕ

Не всички герои носят наметало, но повечето от тях се нуждаят от правилните инструменти, за да бъдат героиствата им възможни. Ето защо, ние сме се посветили в създаването на функционални технологии, които да ви помагат да продължавате все по-напред.

100 години традиция: Линейките ŠKODA

С или без сигнални светлини, автомобилите ŠKODA, проектирани за линейки спасяват живот вече повече от 110 години. Вижте повече за най-съвременната линейка KODIAQ, която върви по следите на своите предшественици.


Зареждам се виждайки как работата ми помага на други хора

Обаждат им се в критични ситиуации, за да спасяват човешки живот. Автомобилът, който им помага да стигнат до нуждаещите се помощ, трябва да е бърз и надежден. Научете повече за живота на парамедиците.


Никога не бих се хранил в автомобила си

Той отговаря за автопарка от стотици полицейски коли, но нито един детайл по поддръжката им не убягва на офицер Жан-Филипе Жакие. От къде идва любовта му към автомобилите? И какво е нужно, за да бъде един автомобил добър за нуждите на полицията?

ЗА АРТИСТИТЕ

Вдъхновението носи нови идеи и може да се прояви в различни форми и размери - от деликатни извивки до остри линии. Философията на нашия дизайн е експресивна, емоционална и несъмнено - функционална. За нас, това е изкуство.


8 стъпки за създаването на нов концепуален автомобил

Премиерата на VISION E беше в Шанхай, а дизайнът ѝ вече се радва на позитивен отзвук. Вероятно се питате как идеята за този външен и вътрешен дизайн всъщност се ражда?

Дизайнът създава емоция

Оливер Стефани е главният дизайнер на ŠKODA. Тъй като работата му е свързана с рисуването по цял ден, не е изненада, че някои от отговорите му в това интервю бяха всъщност рисунки.


Екипът на ŠKODA за цветове и дизайн на оборудването

Перфектните пропорции и красивите форми са в основата на успешния дизайн. За да се достигне до цялостният изглед, обаче, дизайнерът винаги трябва да добави още нещо малко от себе си. Запознайте се с повелителите на хармоничните цветове и материали.


ЗА ИНОВАТОРИТЕ

Понякога трябва да поемеш по най-неутъпканата пътека, дори и това да значи истински офроуд. Нашата страст са функционалните технологии, с които вие държите всичко под контрол.

Behind the Scenes: Към Слънцето с усмивка

Дами и господа, willkommen, bienvenue и добре дошли! Каним ви да посетите историческите студиа Баррандов, за да видите как се зароди партньорството между ŠKODA и Cirque du Soleil®.

Дайте воля на духа си

Възможно ли една на пръв поглед безмислена архитектурна забележителност да намери приложение? Мартин Дражил, чешки екстремен колоездач покори скулптурата в Прага, известна като "ваната на хипопотама" или "хранилката за слонове".

Смехът наистина е най-добрият лек

Клоуни-лекари изписват лекарства от смях и радост на болни деца и възрастни. Така те носят щастие и утеха в тези трудни ситуации и връщат искрите в очите им. Прочетете повече за това как го правят.


ЗА МОТИВИРАНИТЕ

Готови, на старт, тръгвай: да достигнеш до крайната цел изисква мотивация. Нашата непоколебима страст е за живот, изпълнен с движение, и без значение какво искате да постигнете, ние ще сме винаги до вас.

Без дъх. Хималайско предизвикателство.

Четирима неукротими велосипедисти решават да счупят рекорд по маршрута от Лех до Кардунг Ла в Индия. Един от най-високите маршрути за преходи в света, който тества волята им жестоко: денивелация от над 1,800 м за 40км, оскъден кислород и брутални климатични условия.

Защо караме

Понякога пътят към големите промени в живота ни е изпълнен със съвпадения. Просто попитайте ирландката Орла Уолш, чието бъдеще бе трансформирано завинаги, благодарение на старото колело на баща ѝ.


Tour de France

Най-трудното колоездачно състезание в света може да нанесе големи поражения върху психиката и физическата на издръжливост на атлетите. Прочетете историята на един ентусиаст, който прие предизвикателството да покори поне един от етапите на Tour de France.

ЗА АВАНТЮРИСТИТЕ

Всеки нов път е покана да изживеете нещо ново - всичко, от което се нуждаете е удобна седалка. Където и да сте, и на където и да сте се запътили, ви каним да се насладите на изживяването от шофирането.

Изкуството на високите скорости. Понтус Тидеманд и OCTAVIA RS 245

Скоростта е енергия. Тя е страхотна сила, която изисква уважение. Да се научиш да я контролираш е истинско изкуство. А постигнеш ли го, можеш да я използваш за постигане на целите си. Да станеш световен рали шампион, например, или уважаван артист.


Такси! Забележителната FABIA R5 вози пътници в Прага

Голям спойлер, шумен ауспух и защитна решетка. Нещо, което почти никой не очаква да види по улиците на пред-Коледна Прага.


KODIAQ е първата ŠKODA, която завърши в рали Дакар

ŠKODA KODIAQ беше сред автомобилите, които завършиха тазгодишното юбилейно 40-то рали Дакар. Нашият SUV завърши обиколката на пустинното състезание през Южна Америка без никакви допълнителни модификации, във формата си от серийното производствоЗА ЛЮБОПИТНИТЕ

Новаторските идеи често са вдъхновени от миналото. Както и вие, ние също ценим от историята си, тъй като тя ни помага да се движим напред.Нашето 120-годишно наследство продължава да ни вдъхновява по пътя, който сме поели - към бъдещето на мобилността.

Бъдещето на E-мобилността

Електрическото задвижване съвсем не е ново. Вероятно ще се изненадате колко отдавна се появява. Гледайки напред, обаче, виждаме много по-интересни неща, които ни очакват!

Празнуваме наследството на ŠKODA

Can the rich history of the ŠKODA brand team up with modern geocaching? Of course it can! That’s why we’re creating historical travelling coins. How are these unique geocoins created and what legendary vehicles will the ŠKODA Heritage coins represent?

Виртуална разходка из историческата част на Прага

Автомобилният производител ŠKODA предложи историческа разходка. Но не само назад в собствената си история, която може да се види в музея. Разходката из Прага предлага не само да се повозите в елегантен винтиж автомобил, но и да видите как е изглеждала чешката столица през първата половина на 20 век.

ЗА ОТКРИВАТЕЛИТЕ

Може би звучи противоречиво, но да се впуснете в неизвестното често изисква да разичтате на добре познати и изпробвани инструменти. Фокусът ни върху функцоналните технологии означава, че няма да останете разочаровани при покоряването на следващата си голяма цел.

От шумния Мумбай до открито небе

Параглайдингът е спорт с много адреналин, подходящ да проветрите мислите си. 33-годишният Сачин Патаре се влюбва в него, защото му дава свободата да избяга от шумния и хаотичен Индийски град, който той нарича свой дом.


Приключение в сянката на Маунт Етна

Наричат я Мама Етна. За жителите на източната част на Сицилия, все още активният вулкан е съсед, от който те понякога се страхуват. Въпреки това, им харесва да живеят по склоновете с черни камъни.


Катерачът

Не всеки знае, че Майорка е една от най-добрите дестинации за катерене в Европа. Катерачът Себастиан Алварез знае точно колко разнолики и спиращи дъха са скалите.

ЗА ВСЕКИ

Изберете автомобил, който най-добре отговаря на нуждите ви: градска малка кола, практичен компактен модел или стилен SUV