Важни факти за сервиза на iV автомобили

По-малко на брой части в iV автомобилите се нуждаят от обслужване и поддръжка, което води до по-ниски разходи за собственост.

Точно както при конвенционалните автомобили, iV автомобилите изискват редовно обслужване. Част от услугата е проверка на специфични електрически компоненти, включително охладителната система на акумулатора.

Ако са необходими специализирани (обикновено електрически) ремонти, винаги препоръчваме използването на оторизиран сервизен център с висококвалифицирани професионалисти и първокласни диагностични технологии.

Знаете ли, че?

За разлика от бензиновите или дизеловите двигатели с техните хиляди движещи се части, електрическият двигател не изисква толкова много внимание. Голяма част от обслужването, с което сме свикнали при конвенционалните двигатели с вътрешно горене, не е необходимо при автомобилите iV.

Вашият iV няма да се нуждае от

Защо iV автомобилите се нуждаят от редовно обслужване?

Живот на батерията и правилно охлаждане

Батерията с високо напрежение е компонент, специфичен за всички електрически автомобили. Охладителната му система трябва да се проверява всеки път, когато автомобилът бъде закаран на сервиз. Друга разлика. в сравнение с конвенционалните автомобили е, че охлаждащата течност на термопомпата трябва да се сменя на всеки 2 или 4 години, в зависимост от климата на страната.

Софтуерна диагностика на електромобила

За да сте сигурни, че вашият iV автомобил работи както трябва, той трябва да бъде ъпдейтнат с най-новите софтуерни актуализации за модела си.

Редовна проверка на компонентите

Конвенционалните системи – като спирачки, кормилно управление или окачване – трябва да се проверяват редовно по същия начин, както при автомобилите с двигател с вътрешно горене. 

Колко често е необходима сервизен преглед?

Ако притежавате Enyaq iV или Enyaq Coupé iV, трябва да правите редовно обслужване на всеки 2 години, но то не зависи от пробега, за разлика от конвенционалните автомобили, които изискват редовно обслужване и след определен пробег.

Батерия и безопасност

Искате ли да научите повече за защитата и жизнения цикъл на iV автомобилната батерия и безопасността на електрическите автомобили като цяло? Натиснете по-долу.

Сравнете разходите

Използвайте нашия интерактивен инструмент, за да сравните разходите за електрически автомобил и автомобил с двигател с вътрешно горене.

Същото като при ДВГ автомобилите?

Оторизираните сервизи – винаги добър избор

Технология и обучени специалисти

За цялата гореспомената поддръжка нашите оторизирани сервизи ще предложат подходяща техника и висококвалифицирани специалисти, които да гарантират, че вашето iV ще се движи в изправност.

Системи за високо напрежение

Тъй като електромобилите използват електрически системи с много високо напрежение, препоръчваме ви да ги поддържате и ремонтирате при специалисти в оторизиран сервизен център.

Посетете най-близкия сервиз на Škoda

Намерете най-близкия сервизен център и доверете своята Škoda в най-добри ръце.