Въведение

Всеки един клиент е важен за нас.

Кампанията за дизеловите двигатели не се отнася само до самите двгатели. В центъра ѝ е всеки един клиент. Ето защо до момента успешно сме направили подобрения на над шестстотин хиляди автомобила ŠKODA по света.

Но ние не спряхме дотам. Ние продължихме да развиваме, тестваме и проверяваме. Всички технически мерки са одобрени от Агенцията за сертифициране на превозни средства на Обединеното кралство след стриктни проверки. Това означава, че можем да приложим техническите мерки върху всеки един засегнат дизелов двигател на ŠKODA.

Техническа инфорамция

За повечето от засегнатите варианти на двигателите, техническите мерки представляват обновяване на софтуера, което включва последните открития от продължаващото усъвършенстване на процеса на горене при дизеловите двигатели в последните години, чрез промени, като например подобрен режим на впръскване. Чистото време за труд за тези мерки е около половин час.

Единствено за двигателите с обем 1.6 l е необходимо също така да бъде монтиран т.нар. преобразувател на потока (flow transformer). Времето за изпълнение на техническите мерки е по-малко от един час.

Съответните регулаторни органи са потвърдили, че прилагането на техническите мерки няма неблагоприятно въздействие върху нивото на разхода на гориво, нивото на CO2 емисии, мощността на двигателя, максималния въртящ момент или шумовите емисии. Освен интензивната работа за потвърждаването на мерките в рамките на Volkswagen Group, органите също са провели обширни независими тестове, в някои случаи с помощта на външни доставчици на инженерни услуги. Засегнатите клиенти могат да са уверени, че техническите мерки ще бъдат приложени успешно. Всички стойности, касаещи типовото одобрение на превозното средство, ще останат валидни. Това беше ключово условие за одобрението на техническите мерки от органите.

В много страни, всеки клиент, на чийто автомобил ще бъдат приложени техническите мерки, ще получи писмено потвърждение за това след посещението си в сервизния център.

Свържете се с ŠKODA

Всички клиенти на ŠKODA, за чиито автомобили са били одобрени техническите мерки, вече са поканени да вземат участие в прилагането им.

Ако искате веднага да проверите дали техническите мерки касаят конкретно Вашия автомобил, моля използвайте нашия инструмент за проверка на VIN (номер на шаси), достъпен на следния адрес:

Ако инструментът за проверка на VIN потвърди, че мерките засягат Вашия автомобил, бихме искали да Ви помолим да се свържете с оторизиран сервизен партньор на ŠKODA и да уговорите посещение възможно най-скоро.

Прилагането на мерките ще отнеме между 30 минути и 1 час, в зависимост от обхвата на работата и разбира се, ще бъде безплатно за Вас. Молим за разбиране, че акцията може да продължи малко по-дълго по организационни причини, произтичащи от оперативните процеси.

За да избегне причиняването на всякакво неудобство, при нужда, ŠKODA ще предостави безплатно алтернативно решение за мобилност, съобразено с Вашите нужди, за времето за прилагане на мерките.

Може да използвате и някой от следните начини за връзка с ŠKODA:

Благодарим Ви за вашето търпение и лоялност към нашата марка.


Често задавани въпроси

Мярка за изграждане на доверие