ИСТОРИЯ КАТО НИКОЯ ДРУГА

Още от зората на автомобилната индустрия, марката ŠKODA предлага модерни технологии и изобретения. Радостта от движението и всички технологични аспекти първо намират израз във велосипедите, после в мотоциклетите, и накрая - в автомобилите. Елате с нас на вълнуващо пътешествие през миналото на ŠKODA, започващо от основаването на компанията през 1895 г. до наши дни, и изследвайте богатото й наследство, изпълнено със страхотни автомобили и интригуващи моменти

Разгледайте хронология на моделите

Искате ли да погледнете отблизо автомобилите ŠKODA от 1895 г. до днес?

Вижте еволюцията на логото

Искате ли да чуете цялата история на логото на ŠKODA?

Направете виртуална разходка

Искате ли да покарате из Прага през 30-те години на 20 в. в красива L&K ŠKODA 110?

СИМВОЛ НА НАШАТА ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ

Всеки автомобил с крилатата стрела на капака си гордо носи пeчата на дълга традиция на постоянни иновации. Логото на ŠKODA също се е променяло във времето. Вижте неговата еволюция и посетете музея на ŠKODA в извънработно време.

БАЩИТЕ ОСНОВАТЕЛИ

Дейното партньорство между Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент и основаването на съвместното им дружество полага основите на историята на успеха на нашата компания.

Историята на ŠKODA започва през 1895 г. с нашите основатели, Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент. Освен първите си имена и любовта към велосипедите, те имали още нещо общо: силен изобретателен дух.

КРАЙЪГЪЛНИТЕ КАМЪНИ В НАШАТА ИСТОРИЯ

Има няколко момента на важни постижения в нашето съществуване, които са ни тласнали напред и са определили пътя, по който да поемем. Вижте ги, а след това разгледайте всички модели, които някога сме създавали.

СЕДНЕТЕ ЗАД ВОЛАНА

Повозете се в ретро автомобил ŠKODA. Върнете се назад във времето с нас и седнете зад волана на L&K ŠKODA 110. Очаква ви приятна обиколка на историческа Прага, по време на която ще откриете много интересни неща, не само за автомобила, в който седите.

От началото на производството в Млада Болеслав през 1895 г. до днес компанията е дала на света много легендарни състезатели, запомнящи се победи и незабравими машини. Вижте важните събития от състезателната история на ŠKODA.

ВОДЕНИ ОТ СТРАСТТА

Историята не е просто преминаващото време. Тя е колекция от преживявания, които остават непреходни. За да отбележим дългото наследство на ŠKODA, ние създадохме хронология не от събития, а от емоции. И няма по-добри пазители на завещанието на ŠKODA, от хората, които карат нашите автомобили.

МУЗЕЙ НА ŠKODA

Потопете се в историята на ŠKODA в нашия музей, където ще видите най-новите футуристични концептуални разработки, заедно с емблематичните модели.