НИЕ ИМАМЕ ОПИТ В СЪЗДАВАНЕТО НА БЪДЕЩЕТО

От 1895 г. ние създаваме модерни автомобили за днешния ден. Модели, които винаги изпреварват времето си. Този пионерски дух първоначално намира израз в производството на велосипеди, след това мотоциклети, и накрая - автомобили. Това, което мотивира нашата изобретателност вече повече от 125 години, е търсенето на пресечна точка между дизайн, функция и иновация. През 2020 г. ние ще отместим поглед от бъдещето, за да се потопим в настоящето и да отпразнуваме своето минало.

ИСТОРИЯ КАТО НИКОЯ ДРУГА

Елате с нас на вълнуващо пътешествие през миналото на ŠKODA, започващо от основаването на компанията през 1895 г. до наши дни, и изследвайте богатото й наследство, изпълнено със страхотни автомобили и интригуващи моменти.

СЕДНЕТЕ ЗАД ВОЛАНА

Повозете се в ретро автомобил ŠKODA. Върнете се назад във времето с нас и седнете зад волана на L&K ŠKODA 110. Очаква ви приятна обиколка на историческа Прага, по време на която ще откриете много интересни неща, не само за автомобила, в който седите.

БАЩИТЕ ОСНОВАТЕЛИ

Дейното партньорство между Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент и основаването на съвместното им дружество полага основите на историята на успеха на нашата компания.

Историята на ŠKODA започва през 1895 г. с нашите основатели, Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент. Освен първите си имена и любовта към велосипедите, те имали още нещо общо: силен изобретателен дух.

КРАЙЪГЪЛНИТЕ КАМЪНИ В НАШАТА ИСТОРИЯ

Има няколко момента на важни постижения в нашето съществуване, които са ни тласнали напред и са определили пътя, по който да поемем. Вижте ги, а след това разгледайте всички модели, които някога сме създавали.

От началото на производството в Млада Болеслав през 1895 г. до днес компанията е дала на света много легендарни състезатели, запомнящи се победи и незабравими машини. Вижте важните събития от състезателната история на ŠKODA.

СИМВОЛ НА НАШАТА ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ

Всеки автомобил с крилатата стрела на капака си гордо носи пeчата на дълга традиция на постоянни иновации. Логото на ŠKODA също се е променяло във времето. Вижте неговата еволюция и посетете музея на ŠKODA в извънработно време.

ВОДЕНИ ОТ СТРАСТТА

Историята не е просто преминаващото време. Тя е колекция от преживявания, които остават непреходни. За да отбележим дългото наследство на ŠKODA, ние създадохме хронология не от събития, а от емоции. И няма по-добри пазители на завещанието на ŠKODA, от хората, които карат нашите автомобили.

МОДЕЛИ ОТ СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ

Съвременната история на ŠKODA започва през 1991 г., когато се присъединява към Volkswagen Group. По това време, първият модерен модел, FAVORIT, вече е в продажба и е започнал прехода на марката към успешен производител на съвременни автомобили. Научете повече за него и други модели, произвеждани през годините.

МУЗЕЙ НА ŠKODA

Потопете се в историята на ŠKODA в нашия музей, където ще видите най-новите футуристични концептуални разработки, заедно с емблематичните модели.