This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Технически спецификации на Scala

Всички подробности, които търсите

Размери на автомобила

Външни и вътрешни размери, обем на багажника.

Безопасност

Функции за безопасност

Škoda Scala е свързана с безопасността без компромиси. Освен вече описаните системи за безопасност, следните функции се предлагат като стандарт или опция:

› Точки за закрепване Isofix и Top Tether за закрепване на детска седалка към външните седалки на втория ред. Isofix се предлага и за предната пътническа седалка.

› За разлика от круиз контрола, който поддържа зададена скорост, ограничителят на скоростта позволява на водача да се движи с произволна скорост до, но не повече от предварително зададената стойност. › ABS предпазва колелата от блокиране при аварийно спиране или при спиране върху хлъзгави повърхности.

› Чрез увеличаване на спирачното налягане HBA спирачният асистент помага на водачите в ситуации, в които е необходимо аварийно спиране. Това може да доведе до значително намаляване на необходимия спирачен път.

› EBD автоматично оптимизира спирачното налягане и цялостния спирачен баланс и предотвратява прекомерното спиране на задните колела.

› MSR противодейства на блокиращото действие на задвижващите колела, което може да възникне, когато водачът намалява скоростта на гладка повърхност.

› ASR осигурява плавно потегляне и ускорение, без колелата да се въртят на хлъзгави повърхности.

› EDL помага при ускоряване или шофиране нагоре с ниско сцепление под едно от задвижваните колела.

› TSA работи, когато автомобилът е оборудван с оригинално теглително устройство със собствен блок за управление. Системата работи на принципа на спиране на едно или повече колела и едновременно намаляване на въртящия момент на двигателя, ако е необходимо. Системата TSA се намесва и помага за стабилизиране на автомобила и ремаркето.

› XDS+ помага на водача по време на остри завои и гарантира, че автомобилът се държи неутрално по време на динамично завиване. Управляващата електроника по същество симулира наличието на самоблокиращ се диференциал за подобряване на сцеплението и динамиката на шофиране по време на завои. В резултат на това автомобилът ще взема завоите много по-сигурно и естествено.

› Наблюдение на налягането в гумите TPM+ информира водача за налягането в гумите през цялото време.

› Опционалният Hill-Hold Control помага на шофьорите да потеглят безопасно нагоре. Системата се активира сама при наклони от пет градуса или повече и осигурява лесно и безопасно потегляне нагоре без използване на ръчната спирачка. Системата предпазва автомобила от тръгваване назад или спиране.

› Мигащите стоп светлини намаляват риска от удар отзад, особено при наближаване на задръствания по магистрали или внезапно спиране пред неочаквано препятствие.

Задвижване и управление

Спортно управление на шасито с избор на режим на шофиране

За максимално удоволствие от шофирането, Scala може да бъде оборудвана със Sport Chassis Control, включващ Driving Mode Select.

Sport Chassis Control, система от регулируеми амортисьори, е предназначена за клиенти, които вместо да се задоволят с нормалната настройка на шасито, искат спортни амортисьори за подобряване на управлението, ако изберат по-динамично шофиране в определени ситуации. Sport Chassis Control винаги идва с Driving Mode Select, който ви позволява да изберете спортен режим на шаси.

Нормалният режим е предназначен за ежедневно пътуване, шофиране по лоши пътни настилки и дълги пътувания. Спортният режим променя окачването, така че амортисьорите да задържат гумата максимално прилепнала към асфалта. По-твърдото окачване подобрява отзивчивостта на Scala при динамични задвижвания и е особено подходящо за добри пътни настилки.