This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Всички подробности, които очаквате

Технически характеристики на Kodiaq

Размери на автомобила

Външни и вътрешни размери, обем на багажното отделение. 

Безопасност

Функции за безопасност

Škoda Kodiaq залага на безопасността без компромиси. Освен вече описаните системи за безопасност, следните функции се предлагат като стандарт или опция:

Точки за закрепване Isofix и Top Tether за закрепване на детска седалка към външните седалки на втория ред. Isofix се предлага и за предната пътническа седалка.
› За разлика от темпоматът, който поддържа зададена скорост, ограничителят на скоростта позволява на водача да се движи с произволна скорост до, но не повече от предварително зададената стойност.
ABS предпазва колелата от блокиране при аварийно спиране или при спиране върху хлъзгави повърхности.
› Чрез увеличаване на спирачното налягане HBA спирачният асистент помага на водачите в ситуации, в които е необходимо аварийно спиране. Това може да доведе до значително намаляване на необходимия спирачен път.
EBD автоматично оптимизира спирачното налягане и цялостния спирачен баланс и предотвратява прекомерното спиране на задните колела.
MSR противодейства на блокиращото действие на задвижващите колела, което може да възникне, когато водачът намалява скоростта на гладка повърхност.
ASR осигурява плавно потегляне и ускорение, без колелата да се въртят на хлъзгави повърхности.
EDL помага при ускоряване или шофиране нагоре с ниско сцепление под едно от задвижваните колела.
TSA работи, когато автомобилът е оборудван с оригинално теглително устройство със собствен блок за управление. Системата работи на принципа на спиране на едно или повече колела и едновременно намаляване на въртящия момент на двигателя, ако е необходимо. Системата TSA се намесва и помага за стабилизиране на автомобила и ремаркето.
XDS+ помага на водача по време на остри завои и гарантира, че автомобилът се държи неутрално по време на динамично завиване. Управляващата електроника по същество симулира наличието на самоблокиращ се диференциал за подобряване на сцеплението и динамиката на шофиране по време на завои. В резултат на това автомобилът ще взема завоите много по-сигурно и естествено.
Наблюдението на налягането в гумите TPM+ информира водача за налягането в гумите през цялото време.
Опционалният Hill-Hold Control помага на шофьорите да потеглят безопасно нагоре. Системата се активира сама при наклони от пет градуса или повече и осигурява лесно и безопасно потегляне нагоре без използване на ръчната спирачка. Системата предпазва автомобила от тръгваване назад или спиране.
Мигащите стоп светлини намаляват риска от удар отзад, особено при наближаване на задръствания по магистрали или внезапно спиране пред неочаквано препятствие.

Задвижване и управление

Задвижване на всички колела

Новата Škoda Kodiaq се предлага с последната версия на иновативния електронно контролиран многодисков съединител. Най-съвременното задвижване на всички колела, гарантира оптимална динамика на движението, най-високо ниво на активна безопасност и икономичен разход на гориво.

Разпределението на въртящия момент към всички четири колела е автоматично и зависи от условията на шофиране. Идеалният въртящ момент за задната ос се изчислява от контролния блок. Регулирането се осъществява чрез променлив натиск върху дисковете на съединителя.