Škoda Vision 7S

1. ledna 2023

В лицето на своя концептуален седемместен Vision 7S, Škoda Auto представя новия дизайнерски език на марката, който съчетава здравина, функционалност и автентичност. Vision 7S е първата Škoda с матов цвят на купето. Интериорът е изпълнен с устойчиви материали и интерактивни повърхности. Концептуалният автомобил може да се похвали с пробег от над 600 километра в цикъла WLTP благодарение на 89 kWh батерия.

Дизайн

Външен видИнтериор

Световна премиера

Дизайнерски скици

Предна частЗадна част

Нов дизайн, впечатляваща предна част

Значително по-широката и плоска решетка на Škoda е тъмна и затворена. Предните фарове, които са преместени далеч в ъглите на автомобила, са разположени в два реда един над друг. Рязко очертаната лента за дневни светлини над тях се простира странично, като разширявайки се оформя буквата "Т".

Иновативни детайлни решения

Интериорът на новия концептуален автомобил Vision 7S се отличава със симетричен обгръщащ дизайн и широко, хоризонтално арматурно табло, което се простира до вратите, подобрявайки усещането за пространство. Оптимално позиционираната подложка за ръце прави взаимодействието с отделния, вертикално разположен сензорен екран и бутоните лесно и удобно.

Амбиентното осветление подчертава различни области от интериора, включително капацитета на зареждане, и осигурява подходящо осветление при влизане и излизане от колата. Панелите на вратите също така включват интерактивни визуални елементи.

Вградената детска седалка се намира в централната конзола – най-безопасното място в автомобила. Облегалките на предните седалки са оборудвани с държачи за мултимедийни устройства за пътниците на втория и третия ред. Те също имат раници, интегрирани в тях.

Плъзгащи се контролери за различни режими

Просторният интериор предлага две различни конфигурации, които осигуряват ново пространствено изживяване в различни ситуации – шофиране и почивка.

В режим на шофиране всички контролери са поставени в идеалните си позиции, а централният сензорен екран е вертикално подравнен, за да показва цялата необходима информация по време на шофиране.

Режимът Relax може да се активира при зареждане или спиране за почивка. Воланът и арматурното табло се плъзгат напред, а първият и вторият ред седалки се преместват назад за още по-спокойна позиция на седене. Тази опция предлага на пътниците максимално пространство и комфорт.