Флагманът на ŠKODA за първи път идва и в SCOUT вариант. Елегантният дизайн и офроуд характеристики се преплитат перфектно в един мултифункционален лайфстайл автомобил - новият SUPERB SCOUT. Стандартното оборудване на SUPERB SCOUT, който ексклузивно е със задвижване 4х4, включва подсилващи елементи на купето, 18" лети джанти Braga, пакет Лоши пътища, включващ допълнителни 15 мм пътен просвет, и специален SCOUT изглед на интериора. Новият цвят металик Tangerine Orange (оранжево) е също ексклузивен за SCOUT.


С представянето на ŠKODA SUPERB SCOUT, чешкият бранд добавя към гамата си 4х4 нов топ модел. Той комбинира щедрото вътрешно пространство на ŠKODA SUPERB COMBI с функционалностите на офроуд моделите, а дължината и ширината остават същите. ŠKODA SUPERB SCOUT ще се справи със всеки офроуд терен, благодарение на задвижването на всички колелета и пакета за защита от лоши пътища, който е част от стандартното оборудване и осигурява защита за двигателя и долната част на шасито при шофиране по неравен терен, пътният просвет е увеличен с 15 мм. Всичко това се допълва от допълнителния Офроуд режим от режима за избор на режим на шофиране. Динамичният контрол на шасито е възможно, като опционално оборудване.

Двигатели

Два мощни,но и икономични двигателя

ŠKODA SUPERB SCOUT се предлага ексклузивно с най-мощният бензинов и най-мощният дизлов двигател в гамата на модела. Дизеловият двигател 2.0 TDI осигурява мощност 140 kW (190 к.с.) и максимален въртящ момент от 400 Nm на всичките четири колелета, чрез 7-степенната автоматична трансмисия. Този двигател е оборудван с SCR катализор с AdBlue впръскване и филтър за частици, което означава че отговаря на стандарт за екологичност Euro 6d-TEMP.

Бензиновият двигател 2.0 TSI осигурява мощност от 200 kW (272 к.с.) и максимален въртящ момент от 350 Nm. В допълнение към задвижването 4х4, той е оборудван и със 7-степенна автоматична трансмисия. Със своя филтър за твърди частици, двигателят отговаря на стандарта за екологичност Euro 6d-TEMP. Технологиите  Stop/Start и рекуперация на енергията допълват функционалността на двигателя.

Външен дизайн

Подсилващи елементи на купето с алуминиев ефект

В духа на познатия стил на моделите SCOUT, SUPERB SCOUT също носи забележителен офроуд дух. Както и при другите модели от семейството на SUPERB, обновената и по-голяма решетка продължава надолу до предната броня и ,също като при SPORTLINE, има черни двойни двойни ребра, които този път са с хромирана рамка. За разлика от другите членове на семейството SUPERB, SCOUT демонстрира нов дизайн, строга предна и задна част, всяка от които с допълнително подсилващи елементи с алуминиев ефект. Освен това, допълнителни пластмасови елементи защитават сводовете на колелетата и долната част на вратите.


Рейките на покрива и рамките на прозорците са хромирани, подчертвайки забележителността на модела. Страничните огледала блестят с алуминиев блясък, на тях има и специални лога SCOUT. Новият SUPERB SCOUT е оборудван с 18-инчови лети джанти Braga, които са част от стандартното оборудване, като опционално могат да се поръчат и в комбинация от два цвята.  Новите двуцветни 19-инчови лети джанти Manaslu и ексклузивния цвят Tangerine Orange са допълнителна опция да направите автомобила по свой вкус.  SUPERB SCOUT е идеален за теглене на ремарке и може да дърпа такова с тегло до 2,200 кг; опционалният сгъваем теглич се освобождава механично.

 

Интериор

Дървесен ефект и специфични SCOUT седалки

Отвътре, ŠKODA SUPERB SCOUT приветства пътниците със специални декоративни елементи с дървесен ефект, които носят логото SCOUT , точно както и предните седалки. Тапицерията на седалките е от специална SCOUT-материя с контрастиращи шевове. Опционално може да се поръчат седалки с тапицерия Alcantara®/кожа с кафяви контрастиращи шевове. Предните седалки са стандартно с функция за затопляне, а опционално тази функция може да се добави и за задните. Централният дисплей е оборудван с допълнителни офроуд екрани, а водачът е приветстван от специално лого на дисплея при влизане в автомобила. 


Високото ниво на комфорт за пътниците отзад, които ще се насладят на щедро пространство за краката, може да се увеличи и още, благодарение на някои от типичните за ŠKODA Simply Clever идеи. Например, при нужда, предната пътническа седалка може да бъде електрически регулирана отзад, а опционалният пакет Сън осигурява големи, комфортни облегалки за глава и одеяло. Както и при другите комби варианти на SUPERB, SCOUT предлага най-голямото багажно отделение в сегмента си - с капацитет от 660 до 1,950 л. Петата врата може да бъде електрически отваряна и затваряна, а може да бъде отворена и с Виртуалния Педал с леко движение с крака под задната броня.

SCOUT

2006: Първият SCOUT модел на ŠKODA се появява на автомобилния пазар


Вече има създадена традиция, свързана с издръжливите офроуд модели SCOUT на ŠKODA. Преди 13 години, във второто поколение на ŠKODA OCTAVIA беше представен строгия офроуд дизайн за първи път. Този лайфстайл модел с офроуд способности мигновено спечели много фенове. Популярността на комби модела, оборудван със задвижване 4х4 като стандарт, се прехвърли и върху третото поколение на OCTAVIA. След представянето на моделите KODIAQ (2017) и KAROQ (2018), чешкият бранд успешно добави SCOUT концепцията към своите SUV модели. 


Актуални новини