С новият ENYAQ iV, ŠKODA прави голяма стъпка напред в имплементацията на своята стратегия за електромобилност. Изцяло електрическият SUV е първата ŠKODA със серийно производство, базирано на модулната платформа за електромобили MEB на VW Group. ŠKODA ENYAQ iV комбинира типичните за марката елементи като обширен интериор, емоционален дизайн и добре балансирани пропорции с изживяване, което е устойчиво, но и комфортно и забавно.


Силуетът на новата ŠKODA ENYAQ iV дава идея за пропорциите на новия модел – къса предна част и издължена линия на покрива свидетелстват за динамичен интериор, и едновременно с това за щедро вътрешно пространство, типично за марката. Новият SUV е със сходен обширен интериор, по подобие на ŠKODA KODIAQ, въпреки, че е с по-малък размер на дължина от ŠKODA OCTAVIA.

ENYAQ iV ще предлага както предно задвижване, така и задвижване на всички колелета, три размера на батерия и четири нива на мощност. ENYAQ iV може да бъде зареждан бързо с максимален капацитет на батерията от 125 kW. Той предлага пробег от 500 км при WLTP цикъл. Така напълно електрическият ENYAQ е перфектният практичен избор за ежедневно шофиране.

Официалното представяне на модела ще бъде основен акцент на празненствата, посветени на 125 годишнината на марката. Премиерата на този важен за ŠKODA модел ще се състои на 1 септември в Прага и ще бъде излъчвана на живо в интернет.

Актуални новини