SCALA - Лек автомобил на 2020 година в България

6. února 2020
SCALA бе отличена в класацията на Прес Авто Клуб България като най-добрия лек автомобил за 2020 г!

На 5 февруари на официална церемония в столичния Eserhazi Bar, новата ŠKODA SCALA спечели отличието в категория Лек автомобил на 2020 година в България в конкурса Кола на годината, организиран от Пресaвтоклуб България!

Компактният хечбек SCALA взе отличието в оспорваната категория, преборвайки 13 свои конкурента и впечатлявайки журито със своя комфорт, функционалност и забележително съотношение между цена и качество, характерни за марката ŠKODA.


SCALA впечатлява със своите перфектни пропорции и експресивен дизайн. Благодарение на изтънчената си аеродинамика, моделът е комбинация от модерно и спортно излъчване, и напълно преобразява сегмента на компактните автомобили. SCALA е перфектното съчетание от динамика, емоция и типичните за ŠKODA Simply Clever хитрини, които правят ежедневието по-лесно. Надписът ŠKODA с главни букви на петата врата прави своя дебют за Европа именно със SCALA и е забележителен елемент от екстериора.

Интериорът на SCALA е комфортен, интуитивен и иновативен, изобилстващ от Simply Clever решения и множество отделения за съхранение на вещи. Характерната за марката обширност е налице и тук, с най-голямото в сегмента багажно отделение с капацитет от 467 л, достигащо до 1,410 л при свален гръб на задните седалки. Щедрото вътрешно пространство се допълва от 73 мм пространство за краката отзад и 982 мм пространство над главата за пътниците отзад. За модерният изглед на интериора допринася и до 9,2“ мултимедиен дисплей, с изцяло ново позициониране, точно пред погледа на водача. Опционалният Виртуален Кокпит с екран до 10.25“ (най-големият в сегмента) предлага избор от пет различни конфигурации, заместващи стандартното аналогово табло. Навигационната система Amundsen е винаги в комбинация с Виртуален Кокпит. SCALA е оборудвана и с последно поколение инфоразвлекателни системи – Bolero с 8,0“ дисплей или Swing с 6,5“ дисплей, в зависмост от нивото на оборудване, както и с актуалния стандарт USB – Type C.

Онлайн свързаността е гарантирана от приложението ŠKODA Connect, чрез което винаги ще имате връзка със своята SCALA, дори и да не сте в близост до нея – благодарение на функциите за отдалечен достъп, можете да проверите дали автомоблът е заключен, колко гориво има в резервоара или да изпратите маршрути и нови дестинации в навигационната система, комфортно от дома си.

При двигателите, SCALA предлага избор от бензинови двигатели с мощност от 66 kW до 110 kW, както и 5-степенна или 6-степенна механична трансмисия, или 7-степенна DSG автоматична трансмисия. Двигателят 1.0 G-TEC на метан е с мощност 66 kW и е най-екологичният двигател при SCALA, с най-ниски вредни емисии, но и изключително изгоден, с разход от едва 5 лв/100 км. Дизеловивт двигател предлага мощност от 85 kW и избор между 6-степенна механична и 7-степенна DSG автоматична трансмисия. Опционалният спортен контрол на шасито (Sport Chassis Control) спомага за по-спортното поведение на автомобила, като добавя 15 мм по-ниско окачване от стандартното, и позволява допълнителна настройка в режим Normal или Sport, чрез избора на режим на шофиране

Безопасността при SCALA се гарантира от най-модерни асистиращи системи, които до сега бяха запазени за автомобилите от по-високия клас. Системата Side Assist сигнализира за приближаващ отзад друг автомобил, когато той се намира в т.нар. „мъртва точка“ и е невидим за водача. Този асистент, както и Адаптивният темпомат при скорост до 210 км/ч, и асистента при паркиране Park Assist са опционални. Част от стандартното оборудване е системата за поддържане на лентата Lane Assist и системата Font Assist, която включва City Emergency Break – система за принудително спиране в градския трафик и предиктивна защита за пешеходци.

За конкурса „Автомобил на годината”

Традиционният конкурс „Кола на годината'' - част от веригата международни конкурси “Car of the year award” се смята за една от най-престижните прояви на автомобилния бизнес. Журналисти от най-популярните български медии и специализирани автомобилни издания избират най-добрите автомобили в съответните класове, според определени международни показатели. Тазгодишното издание на конкурса беше двадесето и трето по ред , а в историята му, Шкода в България има общо десет отличия.

Актуални новини