Новите Škoda Scala & Kamiq

1. srpna 2023

Обновените версии на компактния модел Scala и градския SUV Kamiq са с прогресивен дизайн и технологични подобрения, както и с характеристики, присъщи на по-високи класове превозни средства. Новите алуминиеви джанти и актуализираното лого на Škoda на задната врата, елегантно завършват всеки един детайл по обновяването.

Škoda Scala

ОтпредОтзад

Предните светлини на Scala са по-тънки и се простират чак до радиаторната решетката, подчертавайки по този начин динамичното излъчване на автомобила. Въздухозаборникът в обновената предна броня е разделен от допълнителни странични елементи.

Боядисани в цвета на купето, те се срещат също и в дифузьора на модифицираната задна броня, която е обградена от "кристални" елементи. Задните светлини се характеризират с нов и по-изчистен дизайн.

Škoda Kamiq

ОтпредОтзад

Обновеният Kamiq излъчва по-голямо визуално присъствие. Горният елемент на предните светлини вече е по-тънък и има по-изразен дизайн.

По-голямата и по-вертикална решетка на Шкода представя характерни двойни ребра, които образуват формата на буквата "U" в долната част. В предната броня, боядисана зона под решетката и въздухозаборниците, подчертава широчината на Škoda Kamiq, заедно със сребрист дифузьор, който играе ролята на защитен елемент в долната част на автомобила.

Задният дифузьор се състои от широка горна част в черно и долна част в сребрист цвят.  Преработената L-образна светлина, характерна за разделените стопове, визуално се свързва с рефлекторите, които също приемат L-образна форма.

 

Обновените предни светлини на Scala се простират до радиаторната решетка. Лентите от дневни светлини се събират, както в долния, така и в горния ръб на фаровете, извивайки се по външния край, за да създадат отличителен нов светлинен подпис.

Дизайнът на предните светлини на Kamiq също е обновен. Горният елемент на характерните разделени фарове вече е по-тънък и с по-изразителен вид. Размерът на основните фарове е увеличен и включва опционалната модерна технология - TOP LED Matrix фарове, която се предлага за първи път, както за Kamiq, така и за Scala.