Да отпразнуваме заедно 24 май!

19. května 2022

24 май, пред Народен Театър "Иван Вазов", от 12 до 16 ч.

Заповядайте на традиционния празничен концерт по случай 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Очакваме Ви с цялото Ви семейство пред Народния театър „Иван Вазов, на 24 май /вторник/ от 12 до 16 ч. Вход свободен!

В концерта ще се изявят над 500 ученици от столичните училища, представяйки на голяма сцена своите умения в българските народни песни и танци. Тази година в концерта ще участват ученици от Национално музикално училище „Любомир Пипков“, НГДЕК „Константин Кирил Философ“, 144 СУ „Народни будители“, 120 ОУ „Г. С. Раковски“, 67 ОУ „Васил Друмев“, 92 ОУ, ДГ №200 „Цветен рай“, 85 СУ „Отец Паисий“, НДД, 39 СУ „П. Динеков“, 91 НЕГ, ПЧМГ и др.

Празничното честване се организра за единайста поредна година от Регионалното управление на образованието София–град и традиционно е подкрепяно от вносителя на SKODA за България - Еуратек ООД. Концертът цели да запази живи традициите в честването на този светъл празник и да даде възможност за изява на талантливи български деца и ученици от столичните училища и детски градини. Заповядайте да отпразнуваме заедно 24 май и да подкрепим с аплодисменти изпълненията на таланливите български деца! 

Актуални новини