ŠKODA стартира своята SUV кампания

12. července 2016
ŠKODA стартира своята SUV кампания с ŠKODA KODIAQ

Възможността за седемместна конфигурация на интериора е поредната впечатляваща характеристика на ŠKODA KODIAQ. Моделът въплъщава всички силни страни на марката – експресивен дизайн, високо ниво на функционалност и много ‘Simply Clever’ решения. Със своя нов модел, който ще бъде пуснат в продажба в началото на 2017 година, ŠKODA AUTO поставя ударение върху информационно-развлекателните системи, асистиращите системи и възможностите за свързаност.

Благодарение на ŠKODA KODIAQ, компанията навлиза в нов сегмент, който отбелязва най-силен ръст на пазара – сегментът на големите SUV автомобили. С всеобхватната си моделна кампания, ŠKODA има за цел да привлече нови групи клиенти, да увеличи пазарния си дял и да укрепи позициите си на международните пазари. Моделът KODIAQ въплъщава развитието на бренда към днешна дата, загатвайки за бъдещето на марката – с богато разнообразие от нови технологии и функции по отношение на свързаност и мобилни онлайн услуги.

„Нашата нова ŠKODA KODIAQ е наистина многофункционална“, каза изпълнителният директор на ŠKODA, Bernhard Maier. „Тя съчетава усещането за жизненост с класическите качества на марката – високо ниво на функционалност и изключително пространство. При проектирането на автомобила, се фокусирахме върху предлагането на нещо допълнително и в резултат, получихме най-добрия автомобил в този сегмент. Освен това, благодарение на своя емоционален език, ŠKODA KODIAQ няма как да остане незабелязана на пътя.“

Автомобил с характер: новата ŠKODA KODIAQ пренася отличителния дизайнерски език на марката в сегмента на SUV автомобилите

Още от пръв поглед ще разберете, че новата ŠKODA KODIAQ е истинска ŠKODA. С дизайн, изпълнен с характер и емоция, моделът пренася новия дизайнерски език на марката в сегмента на SUV автомобилите. ŠKODA KODIAQ ще Ви подпомага при всяка ситуацията в ежедневието, независимо дали използвате автомобила за нуждите на семейството, за удоволствие или по работа. Петместната и седемместна конфигурация на интериора предлагат достатъчно място за всичко и всички. Благодарение на своя капацитет от 2,065 литра, петместният вариант впечатлява с най-голямото багажно отделение в този клас. Надлъжно регулируемите седалки са стандартна част от оборудване на ŠKODA KODIAQ, като облегалките на седалките може да бъдат накланяни при нужда.

Лекота на управление, изключителен дизайн и ‘Simply Clever’ решения - всичко това са отличителни характеристики за автомобилите с марка ŠKODA. ŠKODA KODIAQ представя нова и необичайна концепция, включваща иновативна система за предпазване на ръбовете на вратите при паркиране в ограничени пространства. Автомобилът разполага още с електронна защита за деца срещу отваряне на задните вратите по време на движение, както и с пакет „Комфорт“ за дълги пътувания със специални подглавници за сън.

Най-добрият автомобил в своя сегмент: възможности за свързаност

Благодарение на иновативните решения за свързване, ŠKODA KODIAQ може да се похвали с едни от най-модерните технологии в своя сегмент. Информационно-развлекателните системи са разработени на основата на технологията MIB Volkswagen Group. Те предлагат множество функции и интерфейси, като всички са оборудвани с капацитивни сензорни екрани. Топ мултимедийните системи Columbus и Amundsen се предлага в комплект с безжичен рутер. Като опция системата Columbus може да бъде оборудвана с функция за високоскоростен интернет (LTE).

Новите мобилни онлайн услуги от ŠKODA са съвместими с LTE интернет свързаност и са разделени в две категории: информационно-развлекателните онлайн услуги предоставят информация и навигация, а услугата Care Connect гарантира помощ при повреда на автомобила или в извънреден случай. Системата за спешни случай eCall, която ще бъде задължителна за всички нови автомобили в Европа от 2018 година, вече е част от услугата Care Connect. Благодарение на приложението ŠKODA Connect, клиентите ще имат достъп до системите на автомобила и възможност да ги конфигурират.

ŠKODA KODIAQ достига нови измерения по отношение на интелигентното свързване на автомобил и смартфон. Платформата SmartLink, съвместима с Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM и SmartGate, се предлага като опция към информационно-развлекателната система Swing, която е част от базовото оборудване на автомобила. Phonebox е система за индуктивно зареждане на смартфон с антена на покрива, а зареждането се осъществява посредством безжична технология.

Изключителна надеждност: асистиращи системи

Новата ŠKODA KODIAQ се предлага с широка гама от асистиращи системи. Системата от камери Area View, която е нова за марката ŠKODA, дава информация за обкръжаваща среда около автомобила върху екрана на навигационната система. Ако решите да превозвате ремарке, системата Tow Assist ще улесни маневрирането на автомобила при движение на заден ход. Новата система за защита на пътници се предлага в комбинация със системата за следене на заобикалящата среда "Front Assist“. Асистентът за контрол на разстоянието при паркиране с функция за активно спиране, е нов за марката и ще подпомага водача при паркиране.

При желание от страна на клиента новата ŠKODA KODIAQ може да бъде оборудвана с функция за следене на лентата на движението, система за подпомагане при паркиране и система Travel Assist, която разпознава пътните знаци.

Мощен и пъргав: двигатели и шаси

При пускането на ŠKODA KODIAQ на пазара през 2017г., клиентите ще могат да избират между два дизелови и три бензинови двигателя. Най-мощният бензинов двигател в портфолиото на модела, ще бъде двулитровият TSI с максимална мощност от 180 к.с.(132 кв.). Благодарение на новоразработената горивна система, разходът на гориво на автомобила ще е подобен на този на автомобил с по-малка мощност. Високият процент на високо-якостна стомана, използвана при проектирането на купето на автомобила, прави новата ŠKODA KODIAQ необичайно „лека“ – поредният важен фактор, който допринася за нейната икономичност.

Клиентите ще могат да избират между шест-степенна ръчна скоростна кутия и автоматична DSG трансмисия, както и между версии с предно задвижване и задвижване на четирите колела. По динамичен и пъргав начин, големият SUV на ŠKODA преодолява всякакви терени с лекота и удобство. Удоволствието от шофирането ще бъде още по-осезаемо, ако оборудвате автомобила си с функцията Driving Mode Selection и адаптивната система за електронно регулиране на окачването DCC. С тяхна помощ ще можете да регилирате кормилното управление, работата на DSG трансмисията и настройките на шасито, така че да пасват на стила Ви на шофиране.

Новата ŠKODA KODIAQ се чувства също толкова добре по пресечен терен. При движение по неравен път, офроуд режимът на работа подпомага шофьора при употребата на системата 4х4. С натискането само на един бутон всички съответни системи – като управление на двигателя, асистиращи системи, ABS и ESC, както и окачването, когато автомобилът е оборудван с адаптивна система за електронно регулиране на окачването DCC – автоматично се приспособяват към офроуд условията на пътя.

Актуални новини