Новата Шкода Кодиак е кросоувърът на 2017 година в България!

20. ledna 2017
На 19 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ŠKODA Kodiaq спечели престижната автомобилна награда – Кросоувър на 2017 година в България!

На 19 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ŠKODA Kodiaq спечели престижната автомобилна награда – Кросоувър на 2017 година в България! Напълно новата ŠKODA Kodiaq взе отличието с преднина от 52 точки от подгласника си Jaguar F-Pace, като впечатли журито със своя дизайн, комфорт и забележително съотношение цена - качество.​ ​

Кодиак е носител на всички характерни черти за марката ŠKODA, като: изключително обширно пространство в интериора, огромно багажно отделение и типичните Simply Clever решения, улесняващи ежедневието. За пълния комфорт на всички пътуващи, моделът предлага 5-местна и 7-места конфигурация с възможност за трети ред седалки. Наред с това, ŠKODA Kodiaq e оборудван и с редица иновационни технологии – той е първият напълно свързан автомобил ŠKODA, благодарение на системата Š​koda Connect, чрез която Kodiaq може да бъде изцяло синхронизиран със смартфон, давайки достъп до ценна информация за състоянието и показателите на автомобила или предоставяйки актуализирани данни от Google Streetview, актуална информация за отдалеченост на най-близката бензиностанция, заедно с цените на предлаганите горива в нея, и още ред други улесняващи ежедневието услуги на инфоразвлекателната система.

Simply Clever решения, които можете да намерите в ŠKODA Kodiaq са: виртуален педал за отваряне на багажника, електрическо управление на петата врата, LED светлини за осветяване зоната на влизане и волан с подгряване. Наред с тях, в услуга на водача са и иновативните системи Rear Traffic Alert - предупреждение при отпаркиране, системата Blind Spot Detect - детектор за наблюдение на мъртвата зона, както и системата Trailer Assist, която улеснява маневрите при паркиране с прикачено ремарке или каравана. А четирите камери за наблюдение дават пълна представа за всичко, което се случва около автомобила, осигурявайки на водача спокойствие и възможност за реакция във всяка ситуация.

Благодарение на 4х4 задвижването и Off-Road режима на шофиране, който работи при скорост до 30 км/ч, Kodiaq се справя и с по-екстремен терен. Режимът е проектиран, така че да настройва характеристиките на двигателя, електронните асистенти и системите за контрол на стабилността, така че лесно да се адаптира към терена. Активните функции се изобразяват на дисплея на информационно-развлекателната система. Останалите възможни режими на пътуване са: Normal, Comfort, Eco, Sport, Individual и Snow, който пък гарантира отлично управление на автомобила, дори върху повърхности с ниско сцепление. Най-мощният двигател в гамата на модела е дизелoв 2,0 TDI /190 к.с.

Други иновативни системи, улесняващи шофирането са системата Smart Light Assist за динамично регулиране на дългите светлини и Traffic jam Assist, която координира поведението на автомобила, копирайки движенията на заобикалящите го превозни средства.

Цените на модела стартират от 45 280 лв до 69 560 лв с ДДС. Пълни технически и ценови данни за Новата ŠKODA Kodiaq можете да намерите в уебстарницата на Шкода: www.skoda-auto.bg и във всички оторизирани центрове на Еуратек Ауто в цялата страна.


За конкурса „Автомобил на годината"

Традиционният конкурс „Кола на годината'' - част от веригата международни конкурси "Car of the year award" и се смята за една от най-престижните прояви на автомобилния бизнес. Журналисти от най-популярните български медии и специализирани автомобилни издания избират най-добрите автомобили в съответните класове, според определени международни показатели. Тазгодишното издание на конкурса беше двадесето по ред , а в историята му, Шкода има общо пет отличия.

Актуални новини