НОВАТА ŠKODA FABIA

15. února 2021

Първо силуетно изображение на четвъртото поколение от популярния автомобил

ŠKODA показва за първи път силуета на четвъртото поколение FABIA. В силуетно изображение линията на покрива, загатва за новите пропорции на малкия автомобил, който е базиран на модулната платформа на Volkswagen Group MQB-A0 за първи път. Тази платфома подобрява вътрешното пространство и поддържа използването на най-съвременните асистиращи системи и функции за свързване. Задвижващата система се задейства от последно поколение бензинови двигатели, което прави новата FABIA идеална за млади семейства и наскоро завършили млади хора или като идеален втори автомобил в семейството. Световната премиера на новата ŠKODA FABIA е определена за пролетта на 2021 година.

С преминаването към модулната платформа MQB-A0 на Volkswagen Group , новата ŠKODA FABIA е по-голяма от предшественика си във всяко едно измерение. Например обемът на багажника, който вече беше един от акцентите на FABIA, нарасна с още 50 литра. Благодарение на още по-твърда структура на тялото, MQB-A0 допринася за допълнителни подобрения в пасивната безопасност, както и възможността за инсталиране на множество съвременни асистиращи системи, които преди са били налични само в по-високите класове превозни средства.

Съвременните бензинови двигатели, които осигуряват висока ефективност и голям обхват

ŠKODA избра най-модерните бензинови двигатели за четвъртото поколение FABIA. Всички двигатели идват от поколение двигатели EVO на Volkswagen Group и комбинират висока ефективност и ниски емисии. Новата ŠKODA FABIA се предлага с предно предаване, с механична скоростна кутия или автоматична 7-степенна DSG. Това означава, че малкият автомобил е оптимално оборудван, както за пътувания в града, така и за дълги разстояния.

Актуални новини