ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: Елегантното лице на електромобилите

3. února 2022

 Атлетични, елегантни черти и просторен интериор. ENYAQ COUPÉ RS iV e първият изцяло електрически RS вариант в гамата ни.

  • Добавя вълнуващо купе и първия си изцяло електрически RS вариант в гамата на ENYAQ iV
  • Атлетични, елегантни черти и просторен интериор
  • Два размера на батерията, четири мощности от 132 kW* до 220 kW** и задвижване на задните или на всички колела
  • Пробег до 545 km*** в WLTP цикъла и възможност за бързо зареждане
  • Още по-екологичен: тапицерия на седалките от нова вълна и рециклирани PET бутилки и екологично обработена естествена кожа

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV има още по-въздействащ дизайн и, независимо от спортните си форми, предлага щедро пространство и обем на багажника от 570 l. Коефициентът на челно аеродинамично съпротивление (cd) със стойност 0.234 също е подобрен в сравнение с ENYAQ iV. В зависимост от спецификацията, това позволява пробег до 545 km*** в WLTP цикъла, което прави автомобила напълно подходящ за пътуване на дълги разстояния. Има избор от два размера на батерията, задвижване на задни или всички колела, и четири варианта за мощност между 132 kW* и 220 kW** (RS вариант) за ENYAQ COUPÉ iV. Както и при ENYAQ iV, дизайн селекции заместват класическите нива на оборудване в интериора.

ЕКСТЕРИОРИНТЕРИОР

 Новата ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV има още по-въздействащ дизайн от SUV варианта и освен SPORTLINE версия, се предлага и атлетичният топ вариант в гамата ENYAQ COUPÉ RS iV. Този модел има дискретна спортна предна престилка, както и прагове в цвета на купето, и е оборудван с алуминиеви джанти с размер от 19 до 21 инча. От В колоната линията на покрива има плавен наклон назад и преминава в петата врата, която завършва с остър ръб. Формите на автомобила се подчертават от затъмнения стъклен панорамен покрив, който е стандартен елемент в купе версията на модела. Това е най-големият стъклен панорамен покрив в гамата на ŠKODA, обхващащ целия покрив и преливащ в задното стъкло. По-тънък е от стандартен покрив и осигурява широко пространство над главата за пътниците в автомобила. Стъкленият панорамен покрив позволява в купето да влиза повече светлина, което създава усещане за простор. Покритието на стъклото гарантира, че температурата в автомобила е винаги приятна. Както и при ENYAQ iV, купе версията се предлага с опционално Crystal Face лице, при което вертикалните ребра на внушителната ŠKODA радиаторна решетка се осветяват от 131 LED светодиода, а хоризонтална светлинна лента завършва впечатляващата визия на автомобила. Crystal Face е част от стандартното оборудване на ENYAQ COUPÉ RS iV.

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА

Актуални новини