„Мегапорт Рейсинг“ стартира сезона за нови титли

24. ledna 2020
Шампионите в рали дисциплини на България, Балканите и Сърбия отчетоха най-успешния си сезон през 2019

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев записаха най-успешната година за клуба с титли в шампионати в България, Сърбия и зона Балкани на FIA. Официалното закриване на сезона се състоя в новия ŠKODA ЦЕНТЪР ДРУЖБА в присъствието на медии, официални лица и приятели на моторните спортове. Купите на FIA за титла в Европейския рали трофей в зона Балкани на двамата пилоти връчи легендата в рали спорта - Илия Чубриков. Шампионската им кола Skoda Fabia R5 е изложена за почитатели и клиенти на Skoda в продажбено-сервизния център от началото на годината и ще остане там до 17 януари.

В сезон 2019 със своя автомобил Skoda Fabia R5 Ангелов и Гаджев успяха да запишат 8 победи в рали, рали-спринт и планинско. Второ място в рали „България“, победа в „Сливен“ и „Твърдица“, и трето в генералното на рали „Сърбия“ с първи резултат от екипажите за националния шампионат осигури 225,20 т. за генералното класиране в рали шампионата на България. Това е нова и втора поредна титла за Мирослав Ангелов и „Мегапорт Рейсинг“. С навигатора си Георги Гаджев са шампиони и в клас RC2 на националния шампионат, а „Мегапорт Рейсинг“ първи в отборното класиране със 75 т. Тандемът спечели Европейския рали трофей в зона Балкани в най-високия клас – ЕRT1 с победите си в България и 3-то място в генералното класиране на рали „Сърбия“ и 4-то в „Ешок“ в Турция. В подготовката за рали „Сърбия“ Ангелов и Гаджев спечелиха две ралита в западната съседка – „Валево“ и „Джердап Рали“, което им осигури и титла в отворения клас на националния шампионат на Сърбия за пилотите, които не са заявени за генерално класиране в първенството, но имат събрани точки в състезания от годината.

Мегапорт Рейсинг“ постигна три победи в рали-спринта, на всички състезания, в които участва – във Видин, Бургас и Сливен, но пропусна титлата в шампионата с една точка, след като сливенския кръг не бе признат за крайното класиране, а вместо него бе организиран кръг в Ихтиман, който Ангелов и Гаджев пропуснаха поради застъпване с предварително изготвената състезателна програма на екипа.

Екипажът записа и една победа в кръг от планинския шампионат – в „Раховец-Лясковец“, където участва като подготовка за рали „Твърдица“.

През сезон 2020 г. „Мегапорт Рейсинг“ планира да закупи нов автомобил Skoda Fabia R5 Evo, с който да защити титлите си и да се бори за нови. Моделът вече се доказа в ралитата на FIA като по-бърз и надежден от първата генерация R5. Визуално Fabia R5 Evo има малки промени във фаровете, предната и задната броня, но голяма еволюция отвътре. В 10 000 тестови часа с автомобила Skoda Motorsport успя да увеличи хода на окачването в двете конфигурации – асфалт и макадам, с 30 мм, което подобрява сцеплението. Центърът на тежестта е снижен, охлаждането е подобрено с нов радиатор и оптимизирана електрическа помпа. Нов електронен блок осигурява повишаване на мощността в зависимост от условията с 3 к.с. R5 Evo има подобрено управление, спирачна система, омасляване и надеждност, както и снижени разходи за ревизия.

За Еуратек ООД и първите Едномаркови шампионати в България

Еуратек ООД е единствения официален вносител на автомобилния производител ŠKODA AUTO за България от 1992 година насам. Компанията оперира в сферата на вноса, продажбата и след продажбеното обслужване на автомобилите ŠKODA. Продажбено-сервизната и мрежа се състои от 14 обекта в цялата страна. По пазарен дял марката традиционно се нарежда в първата тройка на най-продаваните автомобили в България. Еуратек ООД е един от основателите на моторспорта в България, и инциатор на първите едномаркови шампионати у нас. Първият едномарков шампионат „Купа Škoda Octavia” стартира през 1999 година с 18 автомобила. Вторият едномарков шампионат „Купа Škoda Fabia” стартира през 2006 година с 12 автомобила и се проведе в 2 поредни години. Състезателните автомобили, са хомологирани по изискванията на FIA за група „N, оборудвани с предпазни ролбари, четириточкови състезателни колани, спортен волан и седалка, регулируеми по височина и твърдост спортно окачване и модифицирана предавателна кутия. Първите едномаркови шампионати са дали началото на спортната кариера на редица български звезди, като като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов. С ŠKODA Fabia Super 2000, най-успешния български рали състезател - Димитър Илиев, стана 3 пъти рали шампион на България в последните 4 години от своята състезателна кариера. Еуратек ООД, подкрепя през последните две години спортен клуб Мегапорт рейсинг – двукратен шампион на България за 2018 и 2019, състезаващ се с модел Fabia R5.За ŠKODA център Дружба

Новият ŠKODA ЦЕНТЪР ДРУЖБА е втори за марката в град София и предлага пълен набор от услуги: продажба на нови автомобили, пълна гама от следпродажбени и сервизни услуги, продажба на оригинални резервни части и аксесоари. Той е изграден на територия от 10 000 кв.м и разполага с обща застроена площ от почти 5000 кв.м., което го прави едно от най-големите автомобилни дилърства в България. Търговско-сервизеният комлекс разполага с над 650 кв.м изложбената площ, с 500 кв.м офисна част и с просторна и модерна сервизна част за общи ремонти с размер от 1200 кв.м., изцяло проектирани и изградени в съответствие с високите стандартите на производителя ŠKODA AUTO. В търговската част на ŠKODA центъра не липсват и технологични нововъведения, като интерактивния 3D автомобилен конфигуратор, позволяващ визуализацията на всеки модел с различно оборудване и различни варианти на интериор. С него всеки клиент има възможността да събуди автомобилния дизайнер в себе си и да създаде 3D модел на своята уникална ŠKODA. Под покрива на новия търговско- сервизен комплекс феновете на марката имат уникалната възможност да разгледат обособена колекционерска изложба на ретро автомобили, където са събрани ретро модели, както с марката ŠKODA, така и редица други интересни за любителите модели, като произвеждания в България модел RENAULTBULGAR 8. В музея посетителите ще могат да видят и отлично запазена WARSZAWA 223, емблематичната Octavia от 1961 г., Octavia 110 L, 120 L и други ретро модели. Вторият ŠKODA Център в София е с отлична локация на бул. „проф. Цветан Лазаров 93”.

Актуални новини