Мегапорт Рейсинг и ŠKODA FABIA R5 отново са на почетната стълбичка

10. července 2018
Втора победа за екипажа на Мегаспорт Рейсинг с ŠKODA FABIA R5

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Škoda Fabia R5) спечели рали „Твърдица“, първи кръг от шампионата.

Пилотите на отбора заложиха на гуми за изцяло мокър асфалт във втория състезателен ден и натрупаха огромна преднина от над минута в първите 3 отсечки. Асфалтът обаче изсъхна за по-малко от половин час и на последната отсечка с име „Твърдица 2“, изгубиха 30 сек поради прегряване на гумите, но в крайна сметка финишираха с аванс от 55 сек пред Тихомир Стратиев и Добрин Борисов. Трети на 0,5 сек зад тях завърши Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков.

„Мегапорт Рейсинг“ спечели и отборната купа в състезанието със своите 5 екипажа. Освен Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, за екипа стартираха Антон Титов/Динко Георгиев, Огнян Герджиков/Николай Китанов, Емил Денев/Богомил Ненов и новото попълнение към екипа Христо Геров/Петър Сивов. „Доволен съм, защото това е първа победа в рали с колата. Също така цялото състезания валя и не бяхме карали на мокро. Реално това бе един много сериозен тест на дъжд за нас. Заложихме на правилните гуми и нямаше момент в състезанието, в който да рискуваме прекомерно“, коментира Ангелов. Това е втора победа за Skoda Fabia R5 след рали спринт „Дряново“ през май. Следващият кръг от рали шампионата е в Сливен от 27 до 29 юли.

Еуратек ООД е спонсор на отбора на Мегапорт Рейсинг, като продължава традицията си в подкрепа на българския моторспорт. Еуратек ООД е един от основателите на моторспорта в България, и инциатор на първите едномаркови шампионати у нас. Първият едномарков шампионат „Купа Škoda Octavia” стартира през 1999 година с 18 автомобила. Вторият едномарков шампионат „Купа Škoda Fabia” стартира през 2006 година с 12 автомобила и се проведе в 2 поредни години. Състезателните автомобили, са хомологирани по изискванията на FIA за група „N, оборудвани с предпазни ролбари, четириточкови състезателни колани, спортен волан и седалка, регулируеми по височина и твърдост спортно окачване и модифицирана предавателна кутия. Първите едномаркови шампионати са дали началото на спортната кариера на редица български звезди, като като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов. С ŠKODA Fabia Super 2000, най-успешния български рали състезател - Димитър Илиев, стана 3 пъти рали шампион на България в последните 4 години от своята състезателна кариера.

Актуални новини