Мегапорт Рейсинг и ŠKODA FABIA R5 спечелиха Рали Сливен

31. července 2018
Трета победа за Мегаспорт Рейсинг с ŠKODA FABIA R5

Втора поредна рали победа и трета за автомобила си ŠKODA Fabia R5 записа в Сливен екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов. Двамата завършиха 11-те отсечки на рали „Сливен“ с общо време 1:35,14 ч и преднина от 3,13 мин пред Йордан Атанасов и Янаки Янакиев. За цялото състезание Ангелов и Сивов дадоха на конкурентите си само една етапна победа и взеха общо 10 етапни успеха. Стартирайки планинските отсечки след победата си в суперспециалния етап в петък Ангелов и Сивов успяха бързо на натрупат преднина в съботния ден, а на вторите минавания основният им конкурент – тандема Атанасов и Янакиев получиха повреда в диференциала и изостанаха от Skoda Fabia R5 с 3 мин.

„Днес бе спокоен ден, в който не поемахме излишни рискове. Нямаше смисъл, защото на практика състезанието бе решено в голяма степен вчера. Запазихме гумите за второто минаване на Карандила, защото обещах, че няма да се возим в последната отсечка и ще даваме газ. Времената ни навсякъде можеха да са по-бързи, но плъзгахме колата нарочно пред събралата се публика на много места, което заслужава респект“, коментира след финала Ангелов. Следващото състезание от шампионата е рали „Стари столици“ в Шумен от 7 до 9 септември. Освен него кръгове от сезон 2018 г. са още „Сърбия“ (22-23 септември) и „България“ (12-14 октомври).

Еуратек ООД е спонсор на отбора на Мегапорт Рейсинг, като продължава традицията си в подкрепа на българския моторспорт. Еуратек ООД е един от основателите на моторспорта в България, и инциатор на първите едномаркови шампионати у нас. Първият едномарков шампионат „Купа Škoda Octavia” стартира през 1999 година с 18 автомобила. Вторият едномарков шампионат „Купа Škoda Fabia” стартира през 2006 година с 12 автомобила и се проведе в 2 поредни години. Състезателните автомобили, са хомологирани по изискванията на FIA за група „N, оборудвани с предпазни ролбари, четириточкови състезателни колани, спортен волан и седалка, регулируеми по височина и твърдост спортно окачване и модифицирана предавателна кутия. Първите едномаркови шампионати са дали началото на спортната кариера на редица български звезди, като като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов. С ŠKODA Fabia Super 2000, най-успешния български рали състезател - Димитър Илиев, стана 3 пъти рали шампион на България в последните 4 години от своята състезателна кариера.

Актуални новини