Мегаспорт Рейсинг с ŠKODA FABIA R5 излизат за победа в рали "Сливен"

July 25, 2018
След победата в рали "Твърдица" и спринт "Дряново"

Победителите от първия кръг в националния рали шампионат Мирослав Ангелов и Недялко Сивов стартират в рали „Сливен“ за победа. Автомобилът им Skoda Fabia R5 от „Мегапорт Рейсинг“ е готов за състезанието и дни преди кръга двамата направиха тестове на писта „Дракон“ с нови настройки конкретно за Сливен и планинските етапи. Ралито е този уикенд и прогнозата за трите дни е дъжд.

Организаторите на рали „Сливен“ с гордост съобщиха, че за трета поредна година имат нови отсечки от състезанието. Списъкът с участниците включва пилоти от 11 националности. Освен от родното първенство, рали „Сливен“ е кръг от Балканския рали трофей на FIA. Церемониалният старт е в петък от 16,30 ч на площад Хаджи Димитър, след което има суперспециален етап от 19,30 до ЖП гарата. В съботния ден има 6 скорости отсечки с дължина 129,2 км, а в неделя 4 с общо 43,06 км.

Еуратек ООД е спонсор на отбора на Мегапорт Рейсинг, като продължава традицията си в подкрепа на българския моторспорт. Еуратек ООД е един от основателите на моторспорта в България, и инциатор на първите едномаркови шампионати у нас. Първият едномарков шампионат „Купа Škoda Octavia” стартира през 1999 година с 18 автомобила. Вторият едномарков шампионат „Купа Škoda Fabia” стартира през 2006 година с 12 автомобила и се проведе в 2 поредни години. Състезателните автомобили, са хомологирани по изискванията на FIA за група „N, оборудвани с предпазни ролбари, четириточкови състезателни колани, спортен волан и седалка, регулируеми по височина и твърдост спортно окачване и модифицирана предавателна кутия. Първите едномаркови шампионати са дали началото на спортната кариера на редица български звезди, като като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов. С ŠKODA Fabia Super 2000, най-успешния български рали състезател - Димитър Илиев, стана 3 пъти рали шампион на България в последните 4 години от своята състезателна кариера.

Актуални новини