ŠKODA KAMIQ

1. února 2019
Напълно новият кросоувър съчетава предимствата на SUV моделите с практичността на компактните автомобили. Най-съвременните технологии срещат модерния дизайн.

Вижте първите скици на новият ŠKODA KAMIQ. С дизайна си, излъчващ сила и устойчивост,  този градски SUV е логичното продължение и допълнение към новия дизайнерски език при ŠKODA SUV автомобилите, но е и носител на някои новости, като разделените дневни и основни предни светлини, които се появявaт за първи път при  ŠKODA.

 

Дизайн

Отпред, силният и уверен изглед на новият градски SUV ŠKODA KAMIQ се подчертава от широката радиаторна решетка с двойни ребра, типична характеристика за дизайна на SUV моделите при ŠKODA, както и от отличителните линии върху предния капак. Забележителната торнадо линия визуално издължава силуета на автомобила и перфектно хармонизира с динамичната линия на покрива. Сребристите предни спойлери подчертават офроуд дизайна на автомобила. Акцент в предния дизайн са двукомпонентните преди LED светлини - за първи път при ŠKODA - с дневни светлини, позиционирани над основните. В допълнение, KAMIQ е първият ŠKODA автомобил с динамични завиващи предни и задни светлини.

Високото, мощно купе е важна част от страничния изглед. Допълнителния просвет, широките колелета и дифузьор подчертават силния характер на ŠKODA KAMIQ. Балансирани пропорции, изчистени линии и модерен, и в същото време, класически дизайн допринасят за динамични и спортен дух на автомобила. Впечатляващата и лесно разпознаваема задна част предлага нов прочит на класическата за ŠKODA С-форма на задните светлини и включва кристални форми и елементи. KAMIQ е първият ŠKODA SUV за европейския пазар, който замества логото на задната врата с цял надпис ŠKODA.

Името

Новият SUV се нарича ŠKODA KAMIQ. Това е третият SUV за европейския пазар и е голяма крачка в SUV кампанията на чешкия бранд. Думата KAMIQ идва от езика на инуитите, обитаващи сверна Канада и Гренландия и се използва за нещо, което ти е по мярка във всеки смисъл и при всяка ситуация - като втора кожа. Това напълно обяснява избора на име на нашия нов модел за Европа, взаимстван от името на вече утвърдения SUV модел на Китайския пазар.

ŠKODA KAMIQ е градски кросоувър - перфектен за ежедневието в града, и извън него. ŠKODA KAMIQ е вече утвърдено име в Китай, ето защо е и много подходящ за име на този нов модел. В същото време, отговаря напълно на номеклатурата от наименования, които вдъхновяват нашите SUV модели, а именно имена, започващи с K и завършващи с Q.

 

С новия ŠKODA KAMIQ, чешкият бранд прави следващата си крачка в своята SUV кампания, разширявайки гамата си с компактен градски модел за европейския пазар. ŠKODA KAMIQ съчетава функционалността на компактните автомобили с традиционните предимства на SUV моделите - по-висока позиция на седене, по-добра видимост и по-голям просвет. Този модел предлага и нови асистиращи системи и множество ‘Simply Clever’ решения, така характерни за бранда, както и обширното вътрешно пространство.

Световната премиера на ŠKODA KAMIQ ще се състои от 5 до 17 март 2019 по време на автомобилното изложение в Женева. 

Вижте и интервюто на сайта ŠKODA Storyboard с дизайнера на ŠKODA, Анти Микаел - автор на скиците на KAMIQ.


Актуални новини