Всички данни, които търсехте

SUPERB COMBI ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Размери на автомобила

 

Безопасност

Функции за безопасност

В ŠKODA SUPERB COMBI, безопасността е без комромис. Освен вече описаните системи за сигурност, SUPERB COMBI разполага и със следните функционалности:

Isofix и Top Tether са системи за монтиране на детско столче. Isofix позволява закрепване на столчето на предната седалка до водача.

› Системата Crew Protect Assist защитава пространството около водача и пътника отпред, в случай на инцидент, като затяга предпазните колани на седалките отпред и затваря страничните прозорци.

› След настъпването на инцидент, системата Multi-collision Brake предпазва от понататъшно неконтролируемо движение на автомобила, като активира спирачката и предпазва от последващи сблъсъци.

› За разлика от Темпомата, който поддържа избраната скорост, Ограничителят на скоростта позволява на водача да се движи с каквото скорост желае, без да надвишава предварително определена стойност.

› Системата ABS предпазва колелетата от блокиране при извънредно спиране или спиране, когато повърхността е хлъзгава.

› Системата EDL асистира по време на ускорение или движение нагоре по наклон.

› Системата MSR предпазва от блокиране, което може да се появи при намаляване на скоростта върху гладки повърхности.

Асистенът за спиране помага на водача в случаите, когато се налага извънредно спиране.

› Системата ASR осигурява безпроблемно стартиране и ускоряване върху хлъзгава повърхност.

› Системата за контрол на налягането на гумите TPM+ постоянно държи водача информиран за налягането на гумите. › EDL помага при увеличаване на скоростта при движение нагоре по хълм или наклон

› Опционалният асистент Hill-Hold Control помага на водача да потегли безопасно, когато автомобилът е под наклон. Системата се активира автоматично при наклон от 5% или повече, за да осигури безопасно и лесно потегляне, без да се използва ръчна спирачка. Системата не позволява на автомобила да се върне назад по наклона.

› Системата Flashing brake lights намалява риска от сблъсък отзад, особено в случаите, когато наближавате задръстване на магистрала или ви се налага внезапно да спрете пред непреодолимо препятствие

Задвижване и управление

Задвижване на четирите колела

Новата ŠKODA SUPERB се предлага с последната версия на иновативния електронно контролиран многодисков съединител. Два двигателя (2.0 TSI/200 kW и 2.0 TDI/140 kW) се предлагат с най-съвременното задвижване на всички колела, което гарантира оптимална динамика на движението, най-високо ниво на активна безопасност и икономичен разход на гориво.

Прогресивно кормилно управление

Тази функция допринася за по-доброто управление и по-добра динамика в завоите при новия ŠKODA SUPERB. Прогресивното управление променя съотношението според това колко извито е колелото. Прогресивното управление се предлага само в комбинация със спортно шаси или Динамичен контрол на шасито.

Нивомат

Нивоматът е саморегулираща се функция, която поддържа просвета на автомобила, когато е натоварен, за да подобри предсатвянето му на пътя.


Резервно колело

Стандартния комплект може опционално да бъде заменен с 16" или 16" временно резервно колело.

Зелени технологии

Start-Stop система

Идеята на Старт-стоп системата е да изключва двигателя всеки път, когато няма нужда той да работи - функция, която e особено полезна в градски условия, тъй като значително намалява разхода на гориво. Старт-стоп системата се задейства автоматично след като двигателят е стартиран и може да бъде изключенa ръчно по всяко време.

Регенериране на спирачната енергия

Какво се случва, когато енергията се регенерира? Кинетичната енергия се превръща в използваемо електричество, което се съхранява в акумулатора или се използва в електрическите системи. При спиране с двигателя, алтернаторът захранва с електричество уредите и зарежда акумулатора. Това пести гориво, което в противен случай би се използвало за тези дейности.

Еко режим (Избор на режим на шофиране)

Един от режимите, предлагани от системата за Избор на режим на шофиране е Еко – режим за загрижените за околната среда шофьори, за които икономичното шофиране е приоритет. Специфична функция на Еко режима е безмоторното движение при автомобили с DSG автоматична скоростна кутия. Безмоторното движение се използва когато шофирате без да натискате педала за газта

Индикатор за смяна на предавките

Правилният избор на предавка може да спести гориво и да увеличи комфорта на шофиране. По-ниските скорости на двигателя означават по-нисък разход на гориво и по-тиха работа на двигателя. Символите в горния десен ъгъл на дисплея потвърждават, че настоящата предавка е правилна, или препоръчват превключване на по-ниска или по-висока предавка.