This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Всички детайли, които търсехте

ŠKODA KODIAQ СПЕЦИФИКАЦИИ

Размери на автомобила


Безопасност

Ограничител на скоростта

Както името предполага, тази функция ограничава максималната скорост на автомобила. Водачите могат да зададат максимална скорост между 30 и 210 km/h и да насочат вниманието си към пътя. За разлика от темпомата, който поддържа определена скорост, Ограничителят позволява на шофьора да кара на всякаква скорост не по-висока от предварително зададената. От съображения за безопасност, тази функция временно се деактивира по време на kick-down (когато педалът на газта е натиснат докрай).

Други функции за безопасност

За новата ŠKODA KODIAQ безопасността е от първостепенно значение, без компромиси. Освен вече описаните системи за безопасност, следните функции се предлагат като стандартно или опционално оборудване за KODIAQ:

ABS предотвратява блокирането на колелата при спешно спиране или при спиране върху хлъзгава повърхност.

› Увеличавайки налягането върху спирачките, спирачният асистент подпомага водачите в ситуации, в които се налага спешно спиране. Това може значително да намали спирачния път.

MSR противодейства на блокирането на задвижващите колела, което може да се получи когато автомобилът намалява скоростта си върху гладка повърхност.

ASR осигурява гладко потегляне и ускоряване върху хлъзгави повърхности, без превъртане на колелата.

EDL подпомага ускорението или карането по наклон в отговор на ниско сцепление под някое от задвижващите колела.

XDS+ помага на водача при остри завои и осигурява неутрално поведение на автомобила при динамични завои. Електрониката на системата по същество имитира наличието на само-блокиращ се диференциал, с цел да подобри сцеплението и динамиката при завиване. В резултат на това автомобилът завива по-стабилно и естествено от преди.

Електронното следене на налягането в гумите държи водача информиран за налягането във всеки един момент.

› Опционалният Hill-Hold Control помага на водачите да потеглят безопасно по наклон. Системата се активира при наклон от 5 или повече градуса и гарантира лесно и безопасно потегляне по наклон без използване на ръчната спирачка. Системата предотвратява тръгването на заден ход или спиране на двигателя.

Мигащите стоп светлини намаляват риска от удар отзад, особено при приближаване към задръстване на магистрала или при внезапно спиране пред неочаквано препятствие.


Управление

Задвижване на четирите колела

Новата ŠKODA KODIAQ се предлага с последната версия на иновативния електронно контролиран многодисков съединител. Четири двигателя (1.4 TSI/110 kW, 2.0 TSI/206 kW, 2.0 TDI/110 kW и 2.0 TDI/140 kW) се предлагат с най-съвременното задвижване на всички колела, което гарантира оптимална динамика на движението, най-високо ниво на активна безопасност и икономичен разход на гориво.

Разпределението на въртящия момент към всички четири колела е автоматично и зависи от условията на шофиране. Идеалният въртящ момент за задната ос се изчислява от контролния блок. Регулирането се осъществява чрез променлив натиск върху дисковете на съединителя.

Зелени технологии

Технология за управление на цилиндрите Active Cylinder Technology (ACT)

ACT означава, че вторият и третият цилиндър са временно деактивирани. В режим с два цилиндъра двигателят работи по-ефикасно. В зависимост от стила на шофиране, технологията може да намали разхода на гориво с повече от 0.5 l/100 km. ACT се активира при обороти на двигателя между 1,400 и 4,000 rpm, въртящ момент между 25 и 100 Nm и скорост на движение до 130 km/h.

Старт-стоп система

Идеята на Старт-стоп системата е да изключва двигателя всяки път, когато няма нужда той да работи - функция, която особено полезна в градски условия, тъй като значително намалява разхода на гориво. Старт-стоп системата се задейства автоматично алед като двигателят е стартиран и може да бъде изключен ръчно по всяко време.

Регенериране на спирачната енергия

Какво се случва, когато енергията се регенерира? Кинетичната енергия се превръща в използваемо електричество, което се съхранява в акумулатора или се използва в електрическите системи. При спиране с двигателя, алтернаторът захранва с електричество уредите и зарежда акумулатора. Това пести гориво, което в противен случай би се използвало за тези дейности.

Еко режим (Избор на режим на шофиране)

Един от режимите, предлагани от системата за Избор на режим на шофиране е Еко – режим за загрижените за околната среда шофьори, за които икономичното шофиране е приоритет. Специфична функция на Еко режима е безмоторното движение при автомобили с DSG автоматична скоростна кутия. Безмоторното движение се използва когато шофирате без да натискате педала за газта.

Индикатор за смяна на предавките

Правилният избор на предавка може да спести гориво и да увеличи комфорта на шофиране. По-ниските скорости на двугателя означават по-нисък разход на гориво и по-тиха работа на двигателя. Символите в горния десен ъгъл на дисплея потвърждават, че настоящата предавка е правилна, или препоръчват превключване на по-ниска или по-висока предавка.