НАШЕТО НАСЛЕДСТВО

ИСТОРИЯ КАТО НИКОЯ ДРУГА

Още от зората на автомобилната индустрия, марката ŠKODA предлага модерни технологии и изобретения. Радостта от движението и всички технологични аспекти първо намират израз във велосипедите, после в мотоциклетите, и накрая - в автомобилите. Елате с нас на вълнуващо пътешествие през миналото на ŠKODA, започващо от основаването на компанията през 1895 г. до наши дни, и изследвайте богатото й наследство, изпълнено със страхотни автомобили и интригуващи моменти

Разгледайте хронология на моделите

Искате ли да погледнете отблизо автомобилите ŠKODA от 1895 г. до днес?

Още

Вижте еволюцията на логото

Искате ли да чуете цялата история на логото на ŠKODA?

Още

Направете виртуална разходка

Искате ли да покарате из Прага през 30-те години на 20 в. в красива L&K ŠKODA 110?

Още

СИМВОЛ НА НАШАТА ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ

Всеки автомобил с крилатата стрела на капака си гордо носи пeчата на дълга традиция на постоянни иновации. Логото на ŠKODA също се е променяло във времето. Вижте неговата еволюция и посетете музея на ŠKODA в извънработно време.

БАЩИТЕ ОСНОВАТЕЛИ

Дейното партньорство между Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент и основаването на съвместното им дружество полага основите на историята на успеха на нашата компания.

КРАЙЪГЪЛНИТЕ КАМЪНИ В НАШАТА ИСТОРИЯ

Има няколко момента на важни постижения в нашето съществуване, които са ни тласнали напред и са определили пътя, по който да поемем. Вижте ги, а след това разгледайте всички модели, които някога сме създавали.

СЕДНЕТЕ ЗАД ВОЛАНА

Повозете се в ретро автомобил ŠKODA. Върнете се назад във времето с нас и седнете зад волана на L&K ŠKODA 110. Очаква ви приятна обиколка на историческа Прага, по време на която ще откриете много интересни неща, не само за автомобила, в който седите.

ВОДЕНИ ОТ СТРАСТТА

Историята не е просто преминаващото време. Тя е колекция от преживявания, които остават непреходни. За да отбележим дългото наследство на ŠKODA, ние създадохме хронология не от събития, а от емоции. И няма по-добри пазители на завещанието на ŠKODA, от хората, които карат нашите автомобили.

МУЗЕЙ НА ŠKODA

Потопете се в историята на ŠKODA в нашия музей, където ще видите най-новите футуристични концептуални разработки, заедно с емблематичните модели.