Škoda Yeti Представяне

Škoda Yeti

Още повече истории за разказване.​
OverviewДизайн


Изследвай забележителната външност на ШКОДА Йети Още...
Дизайнът на ШКОДА Йети Уникалността и чарът на външността на Йети придобиват нови измерения в духа на новия дизайнерски език на ШКОДА. Отличителната форма на фаровете вдъхва респект  и достойнство на автомобила. Под внушителната предна решетка е вграден широк въздуховод в бронята, обкантен с лъскав кант. Задната част на автомобила се характеризира с кубистични триъгълни очертания на мястото за регистрационния номер.

 

Дизайнът отразява средата, в която най-често може да се види автомобила. Йети има външността на лъскав градски вседеход - тип SUV. В този дух, повечето от видимите елементи, като странични лайстни, прагове на вратите и ниските части на двете брони, са боядисани в цвета на купето.

Активна и пасивна безопасност Още...
Сигурността не е само усещане Новите стандарти за безопасност включват до 9 въздушни възглавници ,които предпазват пътуващите отпред и отзад. Награден е с 5 звезди за безопасност от Euro NCAP.

От технологична гледна точка, една от най-интересните характеристики на Йети за активна безопасност е използването на би-ксенонови фарове отпред с LED дневни светлини и светяване при завой. Те помагат на шофьора да забележи бързо препятствия на пътя.

Системите за безопасност (ABS, MSR, HBA, EBD, ESBS, ASR, ESC, EDL, AFM and DSR) подобряват управлението на автомобила в неочаквани ситуации. Светлините на спирачките алармират при рязко спиране, а аварийните светлине автоматично се включват, за да предупредят шофьора на автомобила отзад и да намалят риска от удар.
Най-удобният начин да паркираш Още...
Погледни отзад ​Шофьорите, на които им е трудно да преценят големината на мястото за паркиране, ще оценят високо Автоматичния Паркиращ Асистент. Той ще помогне и при маневрирането на автомобила на парко-мястото.
 
Само с натискане на един бутон, автомобилът, оборудван с Автоматичен Паркиращ Асистент, може да намери достатъчно голямо място за паркиране между паркираните автомобили. Когато открие подходящо място (дължината на автомобила плюс 60см), автомобилът приканва шофьора да включи задна скорост и след това паркира почти сам. Електрониката на автомобила върти волана, докато шофьора регурира скоростта чрез педалите.
Автоматичният паркиращ асистент комуникира с шофьора чрез гласови инструкции и символи върху Maxi DOT екрана.

Паркирането става дори още по-лесно чрез Оптичния Паркиращ Асистент с камера между плафоните за осветяване на задния номер. Тя демонстрира пространството зад автомобила и показва оставащото място по ширина на автомобила. Това е нова екстра за автомобилите Шкода.

Има много начини да превърнете интериора на Йети в индивидуално решение Още...
Интериорът като лично пространство ​Има много начини да превърнете интериора на Йети в индивидуално решение. Интериорът се предлага в 4 различни моделни линии: Актив, Амбишън, Елеганс и Лаурен и Клемент(L&K). За инструменталния панел, тапицерията и облицовката може да избирате измежду 17 различни цветови комбинации.

 
Електричести плъзгащият се преден панел на панорамния покрив създава усещане за свобода на движението. Предната част може да се използва и за проветряване на купето. Само с натискане на един бутон автоматична щора покрива целия панорамен покрив, предпазвайки интериора от прегряване през горещите летни дни.
Ниски нива на СО2 емисии Още...
Високопроходимите стават зелени Има два различни начина за намаляване на консумацията на гориво и на емисиите. И двата гарантират икономична работа и динамично управление в същото време.

Йети Грийнлайн е най-щадящия околната среда модел. Пакетът Green tec идва с двигатели 1.4 TSI/122 к.с., 1.6 TDI/105 к.с. DSG или с 2.0 TDI/140 к.с. и включва системата Start-Stop, функция рекурперация на енергията и специални гуми.
Множество възможностти и достатъчно място за всичко Още...
Гъвкав повече от очакваното ​​Трите отделни задни седалки предлагат разнообразни разположения. Всяка седалка може да се мести самостоятелно, както и да се променя ъгъла на всеки от подлакътниците. Външните седалки могат да се придвижват напред и назад. Средната седалка може да се маха и външните да се доближат една до друга, като така се създава повече пространство за пътуващите отзад. Фиксиращата система в багажника, заедно с хоризонталните колани и плъзгащите се куки, предлагат множество възможностти за подредба на багажа: окачване на пазарски чанти или дори по-голям багаж, мрежи за застопоряване, използване на средното ниво на пода на багажника. За пода на багажника се предлагат 3 възможностти. Например възможност за позициониране на пода на средно ниво, което позволява лесно качване и сваляне на багажа, или възможност за повдигнат под за резервната гума – така качването на джантата става на нивото на пода на багажника.
Йети Факти
Елегантен и стилен в града, с приключенски дух извън града.
  • Първата Шкода с камера за наблюдение отзад​​​​​
  • Електронно контролиране на задвижването на 4-те колела
  • Система VarioFlex за организиране на задните седалки
гориво 0 l/100km
Багажник 510 l / 1760 l
CO2 0 g/km