Шкода Рапид Спейсбек представяне

Рапид Спейсбек

​Разнообразие от двигатели и оборудване на неустоимо добри цени!


​​
Със своя динамичен и свеж дизайн, Шкода Рапид Спейсбек предлага достатъчно пространство, множество "Simply Clever" решения, високо ниво на безопасност, интересни възможностти да изразиш индивидуализма си, нисък разход и отлично съотношение цена/качество. Премиерата на Рапид Спейсбек ще бъде на тазгодишното автомобилно изложение във Франкфурт, а въвеждането на европейските пазари е планирано за октомври 2013г. 

Външност

​Новата Шкода Рапид Спейсбек има изчистена и самоуверена външност със собствен чар. Това е автомобил, който излъчва свежест и динамична елегантност и привлича още от пръв поглед. Погледнат отстрани, ще заележите специални акценти. В сравнение с обикновените хечбек модели, той има по-спортно излъчване и изгледа издължен, почти като купе. Динамичният силует на Рапид Спейсбек се подчертава с изчистени линии и дълга база (2602мм).

 

​Индивидуалността е на фокус в този автомобил. Една от забележителностите в новата Шкода Рапид Спейсбек е големия панорамен стъклен покрив, който се предлага като екстра. Неговото затъмнено стъкло се простира от предното до задното стъкло на автомобила, предоставяйки на пътуващите невероятна гледка към небето. 

Стъкленият панорамен покрив може опционално да се комбинира с издължен заден прозорец, който представлява допълнителен акцент в дизайна. Затъмнението на стъклото е от предното до края на задното стъкло и целия панорамен таван.

Черният спойлер в горния край на задното стъкло подчертава динамичното излъчване.

Задната част на автомобила подчертава спортния характер на Шкода Спейсбек. Особеност са чистите линии, които създават балансираност и подреденост в излъчването. Черният дифузен елемент подчертава едновременно хоризонталната ориентация и широките задни светлини, оформени в типичния за марката С-дизайн.

Интериор

Интериорът на новия Рапид Спейсбек впечатлява със спортния си 3-спицов волан, стилни декоративни линии и тапицерии със свеж дизайн.

ШКОДА Рапид Спейсбек предлага много пространство: въпреки, че модела е с 18 см по-къс от Рапид седан, пространството за пътниците е толкова щедро, колкото при "по-големия" брат на автомобила. Задните седалки на Рапид Спейсбек предлагат най-голямото пространство за краката (64мм) и най-много място за главите в своя сегмент. По същия начин обемът на багажника от 415 литра или 1380 литра при сгънати задни седалки, е сред най-големите в сегмента.

Безопасност

Новата ШКОДА Рапид Спейсбек предлага висока степен на безопасност, каквато се очаква от ШКОДА. Приложените системи за безопасност предпазват пътуващите в случай на инцидент. Те включват предни, странични въздушни възглавници и въздушни възглавници за главата, регулируеми по височина 3-точкови предпазни колани и подпори за главите с корекция по височина. В страните от Европейския съюз системите ABS и ESC са стандартно оборудване. 

+ ксенонови фарове
+ контрол на налягането в гумите
+ фарове за мъгла с функция "Ъгъл"
+ контрол при потегляне на наклон

Практични решения

Новият Рапид Спейсбек предлага като допълнителна опция багажник с двойно дъно, позволявайки разделянето на багажника на две хоризонтални нива за по-голямо удобство. А когато използвате максимално пространството на багажника, двойния под може лесно да се премести на по-ниската позиция.

+ стъргалка за лед в капка за пълнене на резероара
+ поставка за жилетката за безопасност
+ двустранна стелка за пода на багажника
+ кутия за отпадъци във предната врата
+ държач за билета за паркиране
+ поставка за мултимедия
+ поставки за чаши отпред и отзад

Двигатели

В Европа, новата ШКОДА Рапид Спейсбек се предлага с 4 бензинови и 2 дизелови двигателя.

Тези модерни агрегати са с мощност от 75 до 122 к.с., а двигателя 1.6 TDI/90 к.с. отбелязва своята премиера в моделите Рапид.
 
При версията GreenLine с този двигател, Рапид Спейсбек харчи едва 3.8 l на 100 km, CO2 емисии до 99 g/km.