НОВАТА ŠKODA RAPID

Елегантен и достъпен

Основните предни светлини вече са с би-ксенон светлини, а дневните светлини са с LED технология. Модифицираните фарове за мъгла,се намират в долната част на обновената броня. Плавна хромирана лайстна свързва светлините, така предната част изглежда по-широка. Тонираните задни светлини в характерната С-форма придават на автомобила още по-спортен вид.

 

ŠKODA RAPID SPACEBACK е вече с по-голямо задно стъкло. Страничният изглед и на двата модела се характеризира с голямото междуосие и силует на купе, с остри линии, които създават заигравка между светлина и сянка. Джантите също са с обновен дизайн:15" COSTA, 16" EVORA и VIGO (също и в черен металик), 17" TRIUS и TORINO (черен гланц за моделите Monte Carlo).

В интериора, нови декорации са добавени на четирите врати. Въздушните дюзи на таблото, уредите и контрол панела на климатичната система с ръчно управление също е с обновен дизайн. Пътниците в новите ŠKODA RAPID и ŠKODA RAPID SPACEBACK са винаги онлайн, благодарение на WLAN точката за достъп. 

 

Наличните два USB порта в задната част могат да бъдат използвани за зареждане на смартфони или други мобилни устройства. Чрез приложението ŠKODA Connect, водачът винаги може да разчита на отдалечен достъп до информация за автомобила, да провери дали прозорците, вратите и панорамния покрив са затворени или да получи информация за наличното гориво в резервоара.

 

ŠKODA Connect

Да бъдете онлайн напълно и през цялото време означава не само да имате достъп до инфоразвлечения и информация, но при нужда да разчитате и на помощ по време на пътуване. ŠKODA CONNECT отваря вратата към свят от неограничени възможности за свързаност и комуникация.

Ново лице

Предната решетка е спретнато позиционирана между предните светлини. Широката вентилационна решетка с вградени фарове за мъгла и лесно забележимата хромирана лента определят предницата на автомобила. Най-високият пакет оборудване включва би-ксенон предни светлини с LED дневни светлини.

LED задни светлини

Лифтбек версията на RAPID е с със задни LED светлини. Добре познатата С-форма на светлините е характерна черта на всеки ŠKODA автомобил.

 

 

 

Новости в таблото за управление

Новата ŠKODA RAPID предлага много нововъведения в дизайна на интериора. Първото, което ще забележите са декоративните инкрустации на четирите врати. Дюзите и декоративната лайстна на таблото, кръгообразните уреди и контрол панелът за ръчно регулиращата се климатична система също са с обновен дизайн.

ŠKODA RAPID  и ŠKODA RAPID SPACEBACK вече се предлагат с 1.0 литров TSI двигател. Този три-цилиндров двигател се характеризира с адаптивност и икономичност и разполага с две нива на мощност: 70 kW (95 к.с.) и 81 kW (110 к.с.). В допълнение, моделите се предлагат с още три двигателя: 1.4 TSI/92 kW (125 к.с.), 1.4 TDI/66 kW (90 к.с.) и 1.6 TDI/85 kW (116 к.с.).