НОВАТА ŠKODA CITIGO

Нов, свеж дизайн

Предната част на  ŠKODA CITIGO бе изцяло променена: обновени са предния капак и радиаторната решетка в духа на новия дизайнерски език на ŠKODA; модифицирани са броните, а новите фарове за мъгла допринасят за новия, младежки дизайн на модела. Затъмнените задни светлини са вече налични за ниво на оборудване Ambition. Цветови комбинации за покрив и странични огледала в бяло или черно са възможни за нивата Style и Ambition. Предните светлини включват дневни LED светлини, а фаровете за мъгла могат да бъдат поръчани с функция за регулиране на ъгъла.

Интериор
Интериорът на ŠKODA CITIGO е младежки, но и спретнат, благодарение на двуцветното си табло, мултифункционален кожен волан и седалки с вградени облегалки за глава.​
Дизайн

Новите 15-инчови алуминиеви джанти и купето в цвят Киви допринасят за един нов, по-свеж външен дизайн.

Двигатели
Три модерни три-цилиндрови двигателя са налични при  ŠKODA CITIGO - два бензинови варианта и един на природна газ. Напречно монтираните 1.0 -литрови двигатели задвижват предните колелета.

Безопасност
Една от много активни системи за безопасност е функцията за автоматично активиране на спирачките City Safe Drive. Системата Emergency Brake е опционална и помага да предотвратите сблъсък в градския трафик.

Move&Fun


Приложението Move&Fun осигурява информация и забавление. То е налично за смартфони с iOS и Android. Първо, смартфонът трябва да се фиксира за стойката и така Bluetooth връзката се осъществява. Така всички контакти и плейлисти от телефонаса вече достъпни, чрез менюто на автомобила. Бордовият компютър предоставя информация за разход на гориво и други важни данни. Функцията DriveGreen помага на водача за оптимизиране на шофирането. В допълнение, приложението разполага и с навигационна система.