This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.

Get back to the opening page.

Всички детайли, които търсехте

FABIA MONTE CARLO ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Размери на автомобила


Безопасност

Други функции за безопасност

ŠKODA FABIA MONTE CARLO предлага безопасност без компромиси. ŠKODA FABIA хечбек получи пет звезди в краш теста на Euro NCAP през 2014 за отличните си функции за безопасност. Освен представените системи за безопасност се предлагат и следните функции като част от стандартното или допълнителното оборудване на FABIA MONTE CARLO:

EDL подпомага ускорението или карането по наклон в отговор на ниско сцепление под някое от задвижващите колела.

XDS+ помага на водача при остри завои и осигурява неутрално поведение на автомобила при динамични завои. Електрониката на системата по същество имитира наличието на само-блокиращ се диференциал, с цел да подобри сцеплението и динамиката при завиване. В резултат на това автомобилът завива по-стабилно и естествено от преди.

ABS предотвратява блокирането на колелата при спешно спиране или при спиране върху хлъзгава повърхност.

MSR противодейства на блокирането на задвижващите колела, което може да се получи когато автомобилът намалява скоростта си върху гладка повърхност.

› Увеличавайки налягането върху спирачките, спирачният асистент подпомага водачите в ситуации, в които се налага спешно спиране. Това може значително да намали спирачния път.

ASR осигурява гладко потегляне и ускоряване върху хлъзгави повърхности, без превъртане на колелата.

Електронното следене на налягането в гумите държи водача информиран за налягането във всеки един момент.

› Асистиращата система Hill-Hold Control помага на водачите да потеглят безопасно по наклон. Системата се активира при наклон от 5 или повече градуса и гарантира лесно и безопасно потегляне по наклон без използване на ръчната спирачка. Системата предотвратява тръгването на заден ход или спиране на двигателя. Системата е включена като стандарт за автомобилите с автоматична DSG скоростна кутия и опционална за други версии.

Мигащите стоп светлини намаляват риска от удар отзад, особено при приближаване към задръстване на магистрала или при внезапно спиране пред неочаквано препятствие.

Зелени технологии

Старт-стоп система

Идеята на Старт-стоп системата е да изключва двигателя всеки път, когато няма нужда той да работи - функция, която е особено полезна в градски условия, тъй като значително намалява разхода на гориво. Старт-стоп системата се задейства автоматично след като двигателят е стартиран и може да бъде изключенa ръчно по всяко време.

Старт-стоп система
Старт-стоп система
Регенериране на спирачната енергия

Какво се случва, когато енергията се регенерира? Кинетичната енергия се превръща в използваемо електричество, което се съхранява в акумулатора или се използва в електрическите системи. При спиране с двигателя, алтернаторът захранва с електричество уредите и зарежда акумулатора. Това пести гориво, което в противен случай би се използвало за тези дейности.

Регенериране на спирачната енергия
Регенериране на спирачната енергия